radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 569 klicev, od tega 187 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome, nasilništvo in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 1 nezakonit prehod državne meje.

Vlomi:
Na območju Iga je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 8200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v denarno ustanovo, kjer ogled kraja še poteka in materialna škoda še ni znana.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bilo odtujeno električno kolo. Materialna škoda znaša okoli 2300 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bilo odtujeno orodje. Materialna škoda znaša okoli 1300 evrov.

Delovna nesreča
Včeraj, nekaj pred 10. uro smo bili obveščeni o trčenja vlaka v osebo na območju Vrhnike. Po doslej zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da so delavci opravljali vzdrževanje železniške proge. Med tem je iz smeri Ljubljane proti Vrhniki pripeljal vlak, ki pa je kljub zaviranju in zvočnim znakom, trčil v enega izmed delavcev, ki prihajajočega vlaka ni opazil. V trčenju je 31- letnik zadobil tako hude poškodbe, da je na kraju trčenja umrl. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, okoli 13. ure se je na štajerski avtocesti od Domžal proti Šentjakobu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik tovornega vozila s priklopnikom, ki ni vozil po sredini prometnega pasu avtoceste in je zapeljal desno s ceste ter trčil v odbojno ograjo ter jo prebil in je vozilo obstalo na sredini avtoceste. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek. Zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče je bil promet na tem delu avtoceste na prehitevalnih pasovih oviran do 16. ure.

Včeraj, okoli 9. ure je v Horjulu prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljala čez robnik, nato pa je vozilo pričelo zanašati in je obstalo na travniku. V nesreči sta se voznica in njena sopotnica lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 1. ure na Drenovem griču prišlo do prometne nesreče v kateri je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel kolesar. Pri padcu se je lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran