radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 211 klicev občanov. 68 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 13 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih 24. urah smo obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi poškodbami udeleženih in devet prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj se je začela nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden, bodi previden. Akcijo izvajata Agencija za varnost prometa in Policija v sodelovanju z Zvezo ZŠAM Slovenije.

V času preventivne akcije bomo policisti preverjali spoštovanje predpisov pri pešcih (uporaba odsevnih teles, varno prečkanje vozišč, pravilna stran hoje) in voznikih motornih vozil. Pri slednjih bomo pozorni zlasti na kršitve, kot sta izsiljevanje prednosti pešcem na zaznamovanih prehodih za pešce in neprilagojena hitrost vožnje.

Več o aktivnostih na spodnji povezavi:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120111-pesec-bodi-viden-bodi-previden-v-ponedeljek-se-zacne-preventivna-akcija-za-vecjo-varnost-pescev

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali trikrat.

Kriminaliteta
Na Vodnikovi ulici v Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v parkomat, kar mu ni uspelo. Škodo je lastnikom povzročil s poškodovanjem parkomata.

Na Singenski ulici v Celju je neznani storilec poškodoval osebno vozilo in lastnici povzročil za okoli 2.000 € materialne škode.

V Celju smo obravnavali še vlom v gostinski lokal. Storilca sta ukradla nekaj alkoholnih pijač, škodo sta lastnikom povzročila še s poškodovanjem okna.

Danes, okoli enih zjutraj, smo bili obveščeni, da je zagorelo v stanovanjski hiši v Pernovem. Ogenj je poškodoval sobo v podstrešnem delu hiše. Na ostrešje se ni razširil. Vzrok požara še ni potrjen, prve ugotovitve ne nakazujejo tuje krivde.

Najdeno kolo
Na Policijski postaji Celje hranimo kolo znamke SCOTT Octane, belo – črno- rdeče barve, z modrim napisom in rumenim sedežem. Kolo ima na okvirju nameščeno manjšo zračno tlačilko. Kdor kolo pogreša, ga lahko z dokazili o lastništvu, prevzame na Policijski postaji Celje.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran