radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa območju Idrijske Bele voznik štirikolesnika zapeljal v strugo reke Belce
Danes, 17. oktobra ob 9.55, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Idrijski Beli, kjer je voznik štirikolesnika zapeljal v potok oz. grapo izven vozišča. Ugotovljeno je bilo, da je 33–letni voznik štirikolesnika vozil iz Idrijske Bele proti Čekovniku in med vožnjo v levem ovinku zaradi neprimerne hitrosti izgubil nadzor nad omenjenim vozilom ter zapeljal v strugo reke Belce. Voznik pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Kasneje so na kraju posredovali tudi tamkajšnji gasilci, ki so štirikolesnik iz struge potegnili na cesti. Policisti PP Idrija so povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem lažje poškodovan voznik avtomobila
Danes, 17. oktobra ob 8.58, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na Goriškem, ki se je zgodila prejšnjega dne okoli 16. ure z udeležbo dveh osebnih vozil. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznik avtomobila vozil iz Solkana proti Novi Gorici. Pred križiščem s Prvomajsko ulico v Novi Gorici je za njim pripeljala voznica avtomobila, ki je trčila v zadnji del njegovega vozila. Zaradi lažjih poškodb (bolečine v predelu vratu) je 65-letni udeleženec prometne nezgode danes poiskal ustrezno zdravniško pomoč. Policisti Postaje prometne policije bodo zoper 31-letno voznico zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa uvedli prekrškovni postopek.

Obravnavani primer ropa na Goriškem
Včeraj, 16. oktobra 2023, so policisti PP Nova Gorica prejeli prijavo o kaznivem dejanju ropa (po drugem odstavku 206. člena KZ-1), ki se je pred dvema mesecema zgodil na območju Nove Gorice. Po sedaj zbranih podatkih je več neznanih oseb 22. avgusta letos na parkirišču (Rejčeva ulica) v Novi Gorici obstopilo mlajšega moškega (oškodovanca) in od njega zahtevali gotovino. Svojo zahtevo je eden od neznancev podkrepil tudi z nevarnim predmetom (nož). Po dejanju so neznanci z ukradeno gotovino odšli v smeri Prvomajske ulice, nato pa se je za njimi izgubila vsakršna sled. Policija je o kaznivem dejanju obvestila tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja ropa Policija še preiskuje.

Povoženje divjadi
Danes, 17. oktobra ob 6.09, smo bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na Kobariškem, med naseljem Idrsko in vasjo Kamno, povozila divjad (srno), ki je nenadoma skočila pred njeno vozilo. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Kasneje je za poškodovano živali poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran