radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 559 klicev, od tega 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu), goljufijo in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v enem primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja. O kaznivem dejanju zoper življenje in telo smo vas obveščali včeraj s posebnim obvestilom.

Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 9 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Domžal je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bil odtujen električni skiro in orodje. Materialna škoda znaša okoli 1300 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Materialna škoda znaša okoli 2000 evrov.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na Tavčarjevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Nesrečo je povzročil voznik skiroja, ki je zapeljal čez prehod za pešce in tako ni vozil po površini, ki je namenjena vožnji električnih skirojev, voznica pa je trčila vanj. V trčenju se je voznik skiroja lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure je na uvozu na obvoznico pri Tomačevem prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je voznik trčil v voznika pred sabo, ki se je ustavil zaradi kolone vozil. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure je na Celovški cesti v Ljubljani prišlo do naletnega trčenja štirih vozil, ki ga je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil tudi pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). V nesreči sta se en voznik in ena sopotnica lažje poškodovala. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V pregledu dogodkov 11. 10. 2023 smo vas obveščali o padcu kolesarja v Smledniku, ki se je huje poškodoval. Nekaj dni zatem smo bili obveščeni, da je 78 letni kolesar v bolnišnici, zaradi prehudih poškodb umrl. Policisti bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran