radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 69 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 31:

  • štirje s področja kriminalitete;
  • osem s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • šest s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • pet o dogodkih, od tega trije o povoženi divjadi.

policija splosniHujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so včeraj okoli 11.40 obravnavali 36-letno voznico, ki je vozila avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložila veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so ji zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so danes okoli 5.30 obravnavali 46-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju do druge osebe. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Nasilno dejanje na eni izmed osnovnih šol na območju Policijske uprave Kranj
Policisti smo na začetku oktobra 2023, prejeli prijavo o nasilnem dejanju na eni izmed osnovnih šol, kjer je bila ena oseba lahko telesno poškodovana. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja, policisti zoper eno osebo vodijo predkazenski postopek in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Predkazenski postopek še vedno poteka in vam v skladu z varstvom osebnih podatkov, sekundarne viktimizacije žrtve in določil 287. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), več podatkov ne moremo posredovati.

Na splošno pa lahko povemo, da imamo v policiji ničelno toleranco do kakršnegakoli nasilja. Naši začetni ukrepi so v prvi vrsti namenjeni takojšnji zaščiti žrtve, zavarovanju dokazov in izsleditvi storilca dejanja. Tako policisti in kriminalisti v vseh tovrstnih preiskavah storimo vse kar je v naši moči, da žrtve zaščitimo in z njimi postopamo še posebej skrbno in občutljivo.

V osnovnih in srednjih šolah redno izvajamo preventivne aktivnosti na temo preprečevanja kakršnegakoli nasilja s poudarkom na medvrstniškem nasilju in oškodovance spodbujamo, da nasilna dejanja prijavijo policiji. To lahko storijo tako, da se oglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Več preventivnih nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran