radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 95 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 272 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, goljufije, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih vstopov v državo.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa v Cerkljah ob Krki ustavili mladoletnika, ki je vozil avtomobil. Kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zasegli neregistriran avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
V Dečnem Selu na območju PP Brežice je med 16. 10. in 17. 10. nekdo vlomil shrambo suhomesnatih izdelkov in odtujil večjo količino mesnin. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.300 evrov.

Na parkirnem prostoru v Kostanjevici na Krki je med 15. in 15.30 nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in gotovino.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Brežicah je okoli 16. ure neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in denarnico. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 1.000 evrov.

Prijeli tihotapce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj pred 11. so policisti pri Dalnjih Njivah na območju PP Črnomelj ustavili kombi znamke Mercedes hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 50-letni voznik iz Belgije v kombiju prevaža 14 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Med nadzorom na avtocestnem postajališču Zaloke so okoli 10. ure kontrolirali dva voznika osebnih avtomobilov iz Hrvaške in Črne Gore. 23-letni državljan Črne Gore je prevažal pet državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo, 27-letni državljan Srbije pa šest državljanov Iraka, ki so prav tako nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Nekaj pred 21. uro so na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW hrvaških registrskih oznak. 24-letni državljan Hrvaške in 17-letni državljan Hrvaške sta v vozilu prevažala dva državljana Turčije. Osumljencem kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Brežice, Bukošek, Cirnik, Loče, Mihalovec, Rakovec) izsledili in prijeli 40 državljanov Afganistana, 14 državljanov Pakistana, 12 državljanov Rusije, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Indije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Senegala, državljana Konga in državljana Iraka. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Preloka, Miliči, Žuniči, Črnomelj) so prijeli 22 državljanov Maroka in državljana Alžirije in na območju PP Metlika (Rakovec) štiri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran