radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Včeraj, 17. oktobra je od jutranjih ur dalje do popoldanskih ur, so pod vodstvom Policijske postaje Bovec na gori Čukla (gre za 1.767 metrov visoko goro nad Bovcem ter pobočjem Rombona) ponovno potekale aktivnosti, da bi našli pogrešanega 55-letnega Thomasa Antoniusa Cressa, državljana Nemčije. Glede na dodatno pridobljene podatke se je namreč pogrešani nemški državljan v drugi polovici meseca avgusta gibal na območju Čukle (med 1.700 in 1.800 metrih nadmorske višine).

V iskanje pogrešanega nemškega državljana je bil tudi tokrat vključen helikopter Letalske policijske enote, ki je na zahteven visokogorski teren oz. območje iskanja (območje Čukle ter pobočje Rombona) prepeljal pripadnike gorske policijske enote PU Nova Gorica in PU Kranj, gorske reševalce GRS Bovec in člani Jamarske reševalne službe Slovenije, skupina Tolmin (skupno 16 policistov in reševalcev). Policisti gorske policijske enote, gorski reševalci GRS iz Bovca ter člani jamarske službe so pregledovali skalne podore, škraplje (podolgovat žleb na neporaslih površinah trdega apnenca, ki nastane pod vplivom tekoče vode). Člani jamarske reševalne službe pa so pregledovali predvsem tamkajšnja globoka brezna (nekatera so zelo globoka). Policisti gorske policijske enote so s pomočjo policijskega helikopterja pregledovali celotno območje iskanja tudi iz zraka. Kljub včerajšnjim številnim izvedenim ukrepom pogrešani nemški državljan ni bil najden.

V preteklih tednih so pri iskanju pogrešanega nemškega državljana sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so širše območje v bovški občini (obrežje reke Soče, številne sprehajalne in druge gozdne poti, območje slapa Boka...) pregledovali tudi s pomočjo policijskega brezpilotnega zrakoplova (dron).

Pogrešani 55-letni Thomas Antonius Cress je bil od 25. avgusta 2023 dalje nastanjen v enem od namestitvenih objektov v Bovcu, nazadnje je bil opažen v soboto, 26. avgusta v dopoldanskem času, kasneje pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Na območju Bovca je bil najden njegov osebni avtomobil znamke Seat Ibiza, oranžne barve z nameščenimi nemškimi registrskimi številkami.

iskalna akcija cukla 1

iskalna akcija cukla 2

iskalna akcija cukla 3

iskalna akcija cukla 4

iskalna akcija cukla 5

iskalna akcija cukla 6

iskalna akcija cukla 7

iskalna akcija cukla 8

(Foto: Policija)

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran