radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 75 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih vstopov v državo.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče
Nekaj po 15. uri so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o prometni nesreči v krožišču na Kandijski cesti, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa so policisti pobeglega 31-letnega kršitelja izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Zoper kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,06 miligramov alkohola, bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Metlika so v popoldanskih urah v naselju Dole zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Opel astra, ki sprva ni upošteval znakov, s katerimi so ga ustavljali in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da 50-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Opel astro so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
Na parkirnem prostoru na Šegovi ulici v Novem mestu je med 17. 10. in 18. 10. nekdo vlomil v osebni avtomobil in odtujil žensko torbico.

Na območju Rake je med 9. 10. in 18. 10. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil peč na trda goriva in električni štedilnik. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

V noči na 19. 10. sta na železniški postaji v Novem mestu dva neznanca s sprejem poškropila uslužbenca in poškodovala kartomat. Policisti PP Novo mesto izvajajo aktivnosti za izsleditev storilcev in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin.

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo
Nekaj po 15. uri so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes ukrajinskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 45-letni državljan Romunije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Brežice, Loče, Mostec, Kapele, Globoko, Brezje pri Veliki Dolini, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec, Rakovec) izsledili in prijeli 73 državljanov Afganistana, 26 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Iraka, deset državljanov Pakistana, šest državljanov Iraka, pet državljanov Indije, štiri državljane Nepala in državljana Sirije in na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči, Kvasica) šest državljanov Maroka in državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran