radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1576 klicev, 512 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 110 nanašalo na kriminaliteto, 137 na javni red in mir, ter 179 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 27 tatvin, 16 vlomov (v devetih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 36 prometnih nesreč z materialno škodo, 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila udeleženca huje poškodovana. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 35 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 17 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar, nakit in prenosnik. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke KTM X life. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moped znamke Piaggio Gillera Runner. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil aluminijasta platišča s pnevmatikam. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil več kosov orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

Na Dolenjski cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več kosov oblačil. Po prvi oceni je nastalo za okoli 10.000 evrov škode.

Roparska tatvina
V petek zvečer smo bili obveščeni o roparski tatvini na območju Tabora v centru mesta Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je oškodovanca obstopilo več oseb, ki so mu zagrozili s pretepom, eden izmed njih pa je zoper njega uporabil solzivec. Nato so mu odtujili denarnico z vsebino in mobitel ter peš pobegnili. V dogodku je bil oškodovanec, državljan Maroka, lažje poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Požar
Danes ponoči smo bili obveščeni o požaru v okolici Doba pri Domžalah, kjer je zagorel lesen objekt društva. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Vzrok za požar, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode, še ni znan. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Z ogledom kraja bodo policisti pričeli dopoldan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
V petek, okoli 13. ure se je v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčil v robnik in padel. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.81 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 1. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v betonsko ograjo. Pri tem se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku je bilo ugotovljeno da je vozil neregistrirano vozilo, brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na lokalni cesti med Litijo in Zalogom zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je po nasipu prevrnilo v strugo potoka. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 4. ure se je na ljubljanski obvoznici, pri razcepu Koseze zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.87 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 11. ure se je na Tržaški cesti v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju odvzela prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran