radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 239 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 112:

  • 13 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu, trije o tatvini in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • 35 s področja prometne varnosti, od tega trije o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 16 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil
  • 25 s področja javnega reda in miru, od tega 16 o kršitvi na javnem kraju in trije o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • devet o dogodkih, od tega eden o požaru in trije o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili v petek nekaj pred 20. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec vstopil nasilno skozi okno. Protipravno si je prilastil nakit. Lastnico je oškodoval do šest tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili v soboto okoli 13.45 obveščeni o tatvini kolesa. Neznani storilec je tatvino izvršil čez noč. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili v soboto okoli 4. ure obveščeni o 28-letnem vozniku, ki je bil na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, med Lipcami in Hrušico, samoudeležen v prometni nesreči. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (0,67 mg/l). Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kranjski policisti so bili danes okoli 1. ure obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen 18-letni voznik. Zaradi neprilagojene hitrosti se je z avtomobilom prevrnil. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Gorenjski prometniki so v soboto okoli 8.30 na avtocesti v smeri Ljubljane, na območju Voklega, obravnavali 44-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu avtomobilu. Avtomobil ni bil tehnično brezhiben. Prav tako je odklonil odrejeni preizkus alkoholiziranosti. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez opravljenega vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so v soboto okoli 23.30 obravnavali 41-letno voznico, ki je vozila avtomobil pod vplivom alkohola (0,89 mg/l). Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Z obdolžilnim predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva:
Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez opravljenega vozniškega dovoljenja in posledično storijo še prometno nesrečo!

Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola. V prometu bodite samo z opravljenim vozniškim dovoljenjem tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki ga vozite. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Vsiljivo beračenje:
Jeseniški policisti so imeli v soboto nekaj čez 10. uro v postopku 28-letnega moškega, državljana Slovaške, ki je pred enim izmed nakupovalnih centrov vsiljivo beračil. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran