radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 550 klicev, 175 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 34 nanašalo na kriminaliteto, 46 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 7 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V okolici Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil odtujili različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno skiro znamke e-goni, črne barve, skupaj s polnilcem. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil dve gorski kolesi. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno kolo znamke Giant, črno-rdeče-bele barve. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil strižni aparat. Podjetje je oškodoval za okoli 500 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16. ure se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je motorist nepravilno prehiteval voznico, ki je zavijala levo. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Žabji ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 se je na Poti heroja Trtnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 21.ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mu je bilo vozilo zaseženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran