radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV okolici Kanala vlomili v stanovanjsko hišo
Danes, 23. oktobra v dopoldanskem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo v zaselku Jesen v občini Kanal ob Soči. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v tem mesecu razbil stekla na omenjenem objektu, prav tako se je znesel nad drugim inventarjem v notranjih prostorih. Višina nastale škode se še ocenjuje, o kaznivem dejanju smo obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Tatvina torbice iz osebnega vozila
V soboto, 21. oktobra v zgodnjih popoldanskih urah, je neznani storilec iz osebnega avtomobila, ki je bil parkiran pred pokopališčem v Solkanu, odvzel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela tudi denarnico z osebnimi dokumenti, bančnimi karticami in manjšo vsoto gotovine). Po dejanju je neznani storilec s kraja z ukradenimi predmeti kraj zapustil in nedolgo zatem na enem od bankomatov z odtujeno bančno kartico poskušal opraviti dvig v višini 200 evrov, vendar mu to ni uspelo. Novogoriški policisti primer tatvine še preiskujejo.

Informacije občanov so v številnih primerih ključne pri izsleditvi storilcev
S ciljem preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo. Več preventivnih nasvetov na spletni strani: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/vlomi-v-vozila

V Biljah najdeno pred kratkim ukradeno osebno vozilo
Danes, 23. oktobra ob 10.45, smo bili obveščeni, da je bilo na območju naselja Bilje (občina Miren-Kostanjevica) najdeno ukradeno osebno vozilo znamke Fiat, ki je bilo med vikendom oz. v soboto, 21. oktobra zjutraj, odtujeno na območju Vrtojbe. Policisti bodo po zaključenem postopku omenjeno vozilo vrnili lastniku.

V Desklah zgorelo osebno vozilo
Včeraj, 22. oktobra ob 2.40 v nočnem času, smo bili obveščeni, da je v naselju Deskle (občina Kanal ob Soči) zagorelo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec ogenj podtaknil namerno, zaradi česar je osebni avtomobil zgorel v celoti. Po nestrokovni oceni je nastalo za približno 500 evrov materialne škode. Po dejanju je neznani storilec kraj zapustil in odšel neznano kam. Požar so pogasili gasilci PGD Kanal in poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. O kaznivem dejanju (poškodovanje tuje stvari, 220. člen KZ-1) smo obvestili preiskovalno sodnico in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec razbil steklo vrat na železniški postaji v Novi Gorici
Včeraj, 22. oktobra, v zgodnjih jutranjih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje stekla na vratih na železniški postaji v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v času od sobote, 21. oktobra zvečer do jutranje prijave kaznivega dejanja policiji, razbil notranje steklo izhodnih vrat čakalnice. S tem nezakonitim dejanjem je bila po nestrokovni oceni povzročena materialna škoda v višini približno 500 evrov. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovitev obravnavanega primera (po 220. členu KZ-1) podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči izven Solkana lažje poškodovana voznica osebnega avtomobila
V soboto, 21. oktobra ob 16.34, so policisti PPP Nova Gorica v naselju Solkan (Mestna občina Nova Gorica), obravnavali prometno nesrečo II. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti in v kateri je bila udeležena mlajša voznica osebnega avtomobila. V prometni nezgodi je voznica zapeljala izven vozišča in trčila v kamnito brežino. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so na kraju oskrbeli poškodovano voznico. Po nudeni oskrbi so jo reševalci z reševalnim vozilom prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa bo povzročiteljici izdan plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP).

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom udeleženi dve osebni vozili
Policisti PP Ajdovščina so med vikendom oz. v soboto, 21. oktobra popoldne, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju naselja Budanje na Ajdovskem z udeležbo dveh osebnih vozil. Voznica avtomobila je peljala po lokalni cesti iz Loga proti naselju Budanje, drugi udeleženi voznik avtomobila pa je vozil v nasprotni smeri. Do prometne nesreče prišlo pri srečevanju oz. oplaženju omenjenih vozil; po trčenju je voznica na kraju ustavila, drugo vozilo pa s kraja odpeljalo dalje. Kljub temu je bilo pobeglo vozilo izsledeno. Na obeh udeleženih vozilih je nastala materialna škoda. Zoper drugega udeleženega voznika je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. V nadaljevanju postopka so policisti zoper voznika odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. O vseh ugotovitvah je bilo obveščeno tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Glede na vsa ugotovljena dejstva in rezultatom odrejenega strokovnega pregleda bo zoper voznika podan ustrezen ukrep.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran