radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 255 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

16 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 24 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih 24. urah smo obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženih in osemnajst prometnih nesreč z materialno škodo.

Včeraj, okoli šestih zjutraj, smo v Celju obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil močno pijan voznik, ki je imel v krvi 1.8 promilov alkohola. Voznik je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo trčil v voznika, ki je vozil pred njim. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo ga pridržali, v nadaljevanju ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

Naj spomnimo, da se že pri enem promilu alkohola v krvi, bistveno zmanjša ocenjevanje globine prostora in pozornost, zaradi česar nismo sposobni voziti s primerno razdaljo. Naše reakcije so prepozne in napačne, na določene nevarnosti sploh nismo več sposobni reagirati. Zato pogosto pride do naletov.

Prav tako se povečuje reakcijski čas in čas ustavljanja, možnost udeležbe v prometni nesreči se pri enem promilu alkohola poveča za najmanj 25-krat.

Alkohol je nasploh vse preveč prisoten med udeleženci cestnega prometa. Samo minuli vikend smo obravnavali šest voznikov, ki so vozili krepko pod vplivom alkohola. Trije so imeli nekaj manj kot dve promili alkohola v krvi.
Vsi udeleženci cestnega prometa se moramo zavedati, da alkohol ne sodi v promet in da s svojim neodgovornim ravnanjem, ne ogrožamo le svojih življenj, pač pa tudi življenja ostalih, nič krivih udeležencev cestnega prometa.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali enkrat.

Kriminaliteta
Na delovišču v Nazarjah smo obravnavali vlom v dve gradbeni baraki in gradbeni zabojnik. Storilec je ukradel dve električni kotni brusilki, dva baterijska vrtalnika, polnilec baterij in več baterij. Lastniki škodo ocenjujejo na dobrih 2.500 €.

V Slovenj Gradcu smo obravnavali vlom v delavnico od koder je storilec odnesel dva akumulatorska vrtalnika, kotno brusilko in nekaj drugega orodja. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran