radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, zabeležil 265 klicev, med temi 114 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 vozilo je bilo zaseženo voznikom,
  • 1 oseba je bila pridržana po 24. čl. ZPrCP,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 6 na javnem kraju,
  • 2 požara.

policija splosniObravnavani tujci
Na železniški postaji v Mariboru smo obravnavali več tujcev, šest državljanov Turčije je zaprosilo za mednarodno zaščito, odpeljani so bili v azilni dom.

Obravnavan voznik
Na območju Gorišnice so policisti včeraj zvečer obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,91 mg/l), odrejeno mu je bilo pridržanje po 24. čl. ZPrCP.

Odtujeno vozilo
Na Zagrebški cesti v Mariboru je bil odtujen VW Caddy, belo rumene barve, brez nameščenih registrskih označb. Po nestrokovni oceni znašal materialna škoda v višini 5.000 eur.

Pobegli voznik
Policisti PP Maribor II so med kontrolo prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je med postopkom s policisti odpeljal naprej. Na znake policistov ni ustavil, nadaljeval je z vožnjo in ustavil šele v nadaljevanju, ko je zapeljal v "slepo" ulico. Ugotovljeno je bilo, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo ni bilo registrirano, oz. je imelo nameščeno registrske tablice, ki niso pripadale temu vozilu. Zaradi različnih prometnih kršitev je bila oseba pridržana in privedena na pristojno sodišče, podan je bil obdolžilni predlog.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran