radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 182 klicev.

Obravnavali so 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 2 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 13 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 16 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan je na prehodu za pešce v Kopru 67-letni voznik osebnega avtomobila trčil v 77-letno žensko, ki se je peljala s posebnim prevoznim sredstvom (voziček na električni pogon). Lažje poškodovano so odpeljali v bolnišnico, povzročitelju pa izdali plačilni nalog.

S parcele na Maliji je nekdo ukradel neregistriran osebni avtomobil Seat Altea, temno modre barve, letnik 2004, vreden 3000 evrov.

V Kopru je ob 12.20 v 61-letno peško trčil kolesar. Povedal je svoje ime, takoj zatem pa odpeljal. Reševalci so poškodovano odpeljali v SB Izola, povzročitelja se še išče. Na podlagi dosedanjih informacij obstajajo razlogi za sum storitve kaznivih dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in Zapustitev oškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Ob 19.30 je na mejnem prehodu Dragonja mimo policistov v notranjost Slovenije zapeljal osebni avtomobil Ford fiesta, hrvaške registracije. V vozilu so bile tri osebe. Voznik je pospešeno peljal proti Kopru, po stari cesti proti Bertokom (peljal je tudi preko 140 km/h) in zatem proti Italiji. Pred Škofijami so ga policisti dohiteli, vendar ponovno na znake ni zaustavil in je peljal proti Trstu, zatem pa zavil levo, v industrijsko cono, kjer je prebil zapornico in se ustavil na parkirišču. Slovenskim policistom (ki so vozilo zasledovali na podlagi sporazuma o čezmejnem policijskem zasledovanju) so se tu pridružili italijanski policisti in prevzeli nadaljnji postopek.

V Izoli je ob 3.20 odrejen preizkus alkoholiziranosti 24-letnemu vozniku začetniku, državljanu Kosova, pokazal rezultat 0,40 mg/l. Sledi obdolžilni predlog. Ker pri sebi ni imel dovoljenja za prebivanje in potnega lista, so mu izdali tudi plačilni nalog po ZTuj-2.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran