radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 558 klicev, 179 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 13 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na Šmartinski cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več ročnih ur. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Celovške ceste in Bravničarjeve ulice v Ljubljani v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik, ki je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Voznik drugega vozila je bil v nesreči lažje poškodovan in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. Zaradi ogleda kraja nesreče in odstranjevanja posledic je bil na tem odseku promet oviran do 20. ure. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na dolenjski avtocesti pri Dobu v smeri Ljubljane, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Po prvih podatkih je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, eden izmed udeleženih voznikov pa je bil lažje poškodovan. Policisti vse okoliščina prometne nesreče še preverjajo. Zaradi odpravljanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 12. ure.

Včeraj, okoli 19. ure se je na lokalni cesti Mesečine proti Bevškem na območju Trbovelj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v skalovje. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Ulici heroja Trtnika v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo v križišču odvzela prednost vozniku kombija, ki je pripeljal nasproti. Pri tem sta se udeležena voznika in potnica v vozilu voznice lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je na Hubadobvi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18.30 se je Jerebovi ulici v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran