radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 557 klicev, 207 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 63 nanašalo na kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 15 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Vnanjih Goricah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Na območju Ribnice so neznanci vlomili v trgovini in v prvem primeru odtujili cigarete in alkoholne pijače, v drugem pa cigarete. Po prvi oceni je v prvem primeru nastalo za okoli 500, v drugem pa okoli 1.000 evrov škode.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v ograjen objekt v gradnji, od koder so odtujili različni gradbeni material. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Roparska tatvina
Danes ponoči, okoli 2. ure smo bili obveščeni o roparski tatvini na območju Rožne doline, kjer so trije neznani storilci obstopili oškodovanca in mu zagrozili s pretepom. Odtujili so mu manjšo količino gotovine in mobilni telefon, po dejanju pa peš pobegnili. V dogodku oškodovanec ni bil poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 11. ure se je na Zbiljski cesti v Medvodah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi nepravilnega premika pri vožnji vzvratno trčila v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7. ure se je na lokalni cesti od Kočevja v smeri Koprivnika zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran