radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 88 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 35:

  • trije s področja kriminalitete, od tega eden o tatvini;
  • 16 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in šest o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • štirje s področja javnega reda in miru, od tega eden o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • pet o dogodkih, od tega eden o nesreči pri delu in eden o povoženi divjadi.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20.40 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil samoudeležen 39-letni voznik mopeda. Po podatkih s katerimi razpolagamo je zaradi neprilagojene hitrosti z mopedom padel in se hudo telesno poškodoval. Moped je vozil pod vplivom alkohola (0,69 mg/l). Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Blejski policisti so bili danes okoli 2.40 obveščeni o 22-letni voznici, ki je na območju Nomenja, v levem ovinku z avtomobilom trčila v varnostno ograjo. Avtomobil je po trčenju obstal na strehi. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Blejski policisti so včeraj nekaj čez 14. uro obravnavali 45-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Poostren nadzor na gorenjski avtocesti:
Policisti so včeraj med 13. in 18. uro, na gorenjski avtocesti, izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem omejitev hitrosti, nepravilno uporabo mobilnega telefona, varnostne razdalje in varnostnega pasu voznikov. Ugotovili so, da je bilo največ kršitev voznikov, ki so med vožnjo uporabljali mobilni telefon. Takih je bilo 10, od tega sedem voznikov avtomobila in trije vozniki tovornega vozila. En voznik avtobusa ni uporabljal varnostnega pasu.

Policisti opozarjamo, da uporabo mobitela, slušalk, poslušanja "preglasnega" radia in ostali moteči dejavniki, voznika odvračajo od pozornosti na varno udeležbo v prometu. Policisti bomo s tovrstnimi oblikami policijskega dela nadaljevali, saj želimo, da bi vozniki izboljšali svoje zavedanje, da ni pametno kršiti prometna pravila, saj taka dejanja povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve.

Želimo, da ste v prometu odgovorni in varni.

Več preventivnih prometnih nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran