radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 133 klicev.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 4 tatvine ter 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 7 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje.

V Truškah je pes napadal občana. Prijavitelj ga je najprej uspel pregnati, vendar se je kasneje, ko se je peljal z mopedom, ponovno zaganjal vanj, da je padel in poškodoval moped, zatem pa se je še na tleh prerival s psom. Zoper skrbnika psa bo uveden prekrškovni postopek po ZZZiv.

Ob 8.30 je v Divači ustavljenemu 61-letnemu vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,89 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Na Tinjanu je nekdo vlomil v dve baraki in ukradel gradbeno orodje (agregat, oder, podporniki ...). Vrednost odtujenih predmetov je ocenjena na 3000 evrov.

Dopoldan je na kolesarski stezi pri Bertokih padel 63-letni kolesar, državljan Italije. Ugotovljeno je bilo, da je trčil v psa in se po prvih podatkih huje poškodoval (zlom kolka). Lastniku psa bo poslano obvestilo, da se izjasni o okoliščinah očitanih prekrškov po ZPrCP in ZZZiv.

V Dekanih je nekdo vlomil v baraki. Iz ene je ukradel več kosov orodja (agregat, mešalnik za lepilo, rezalnik kamna in visokotlačni čistilec), iz druge pa dvigalo, dve košari za beton, 30 posod fasadne barve in 10 lopat. V obeh primerih je ocenjena škoda na približno 5000 evrov.

Zvečer je moški pod vplivom alkohola kršil javni red v koprskem lokalu, želel je celo napasti zaposleno. 44-letniku so policisti odredili pridržanje, saj se ni umiril. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 1.16 smo bili obveščeni, da je iz lokala v Lipici oseba ukradla gotovino ter pobegnila. Policisti so izsledili 5 oseb z okolice Novega mesta. Eden od njih je na poziv izročil ukradeno gotovino, sledi kazenska ovadba.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran