radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniTatvina denarnice
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 25. oktobra v popoldanskem času, na Goriškem obravnavali tatvino denarnice na škodo 28-letnega državljana Severne Makedonije. Po sedaj zbranih podatkih je bila omenjenemu oškodovancu iz nočne omarice odvzeta denarnica z vsebino (v njej je imel poleg gotovine tudi druge osebne dokumente). Po izvršenem kaznivem dejanju je neznani storilec z omenjeno denarnico odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 350 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja Policija še preiskuje.

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Včeraj, 25. oktobra pozno zvečer, so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 21–letnega voznika osebnega avtomobila iz sosednje Italije. Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain), zato je bil tujemu vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je mlajši voznik odločno odklonil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik iz sosednje Italije ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Kršitev javnega reda in miru
Danes, 26. oktobra dopoldne, so policisti v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, kjer sta se verbalno sprla dva moška. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se oba udeleženca spora nedostojno vedla drug do drugega in se medsebojno žalila. Policisti PP Nova Gorica so obema kršiteljema zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran