radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, 220 klicev, med temi 112 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 19 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometne nesreče II. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije,
  • 1 osebi je bilo vozilo zaseženo,
  • 9 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 9 na javnem kraju.

policija splosniKolesar huje poškodovan
Obravnavamo prometno nesrečo III. kategorije na območju Vukovskega vrha (PP Šentilj). 40-letnik je med vožnjo s kolesom v ovinku padel in se huje poškodoval.

Vlom v stanovanje
Na območju Tabora v Mariboru je bilo vlomljeno v stanovanje. Neznanec je odtujil predvsem gotovino in nekaj drugih predmetov, skupna materialna škoda znaša po nestrokovni oceni 2.000 eur.

V hišni preiskavi zaseženi tudi dve ročni bombi
Policisti PP Ptuj so včeraj, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili hišno preiskavo na Ptuju, pri 62-letnem slovenskem državljanu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali po čl. 341/3 KZ-1.

Pri hišni preiskavi je bilo najdeno različno orožje, in sicer, dve ročni bombi (M52 in M75), 5 kosov zračnega orožja (pri enem policisti sumijo, da je bilo predelano), samostrel in dve puščici (ena je prepovedana, ker je namenjena lovu), 969 diabol in 562 nabojev različnih kalibrov. Na kraj so prišli bombni tehniki Specialne enote, ki so prevzeli eksplozivna sredstva.

Zoper omenjenega sledi kazenska ovadba po 307. in 341. čl. KZ-1 ter ukrepov po Zakonu o orožju in Zakonu o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkih.

zaseg orozja ptuj 1

zaseg orozja ptuj 2

Vlom v poslovni prostor
Na Taboru v Mariboru je bilo vlomljeno v poslovni prostor (optiko). Odtujeni sta bili dve napravi. Z dejanjem so bili lastniki po nestrokovni oceni oškodovani za 15.000 eur.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran