radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 129 klicev.

Obravnavali so 2 prometni nesreči z materialno škodo, 1 s hujšimi in 1 z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 2 tatvini, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 2 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 18 nezakonitih prehodov državne meje.

V Sežani je 67-letni moški ukradel več artiklov. Varnostnik ga je opazil in ustavil. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 10.55 je v Jablanici pri Ilirski Bistrici 27-letnik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je peljal 38-letni državljan BiH. Oba voznika sta se v trčenju lažje poškodovala, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V Piranu je nekdo vlomil v plovilo in iz notranjosti odtujil 3 potapljaške jopiče s pripadajočimi regulatorji. Škode je za 3000 evrov.

Pri Postojni so popoldan ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 15.48 so na počivališču Studenec kontrolirali osebni avtomobil C3, hrvaške registracije. Voznik je bil 49-letni državljan Bolgarije, prevažal pa je še 8 državljanov Turčije (dva sta bila v prtljažniku), ki so mejo prestopili nezakonito. Postopki še potekajo.

Na Socerbu je ob 18.34 17-letni voznik motorja s sopotnico (oba državljana Italije) pred ostrim levim ovinkom na mokrem vozišču izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo po hribu navzdol. S strani slovenskih reševalcev je bil mobiliziran in skupaj s sopotnico odpeljan v bolnišnico Trst - Katinara. Po prvih podatkih je voznik huje poškodovan, leto dni mlajša sopotnica pa lažje.

Poostren nadzor tovornih vozil na glavnih in regionalnih cestah 26.10.2023
Včeraj so policisti PU Koper izvajali poostren nadzor tovornih vozil na glavnih in regionalnih cestah, na območju PU Koper. V nadzoru so ustavili in kontrolirali skupno 19 vozil in pri tem ugotovili 12 različnih kršitev (prekoračena največja dovoljena masa, napake na tahografu, prekoračitev hitrosti, neizpolnjevanje pogojev za vožnjo v lokalnem prometu).

V sklopu tega nadzora so izvajali tudi meritve hitrosti na glavni cesti Kozina - Starod ter pri tem ugotovili 12 prekoračitev hitrosti. 7 voznikov so ustavili in jim izrekli globe, ostalim 5 pa bodo ukrep poslali po pošti.

Izstopajoča primera:

  • voznik tovornega vozila s polpriklopnikom hrvaških registrskih tablic, ki je v Tubljah vozil 86 km/h in
  • voznik osebnega avtomobila italijanskih registrskih tablic, ki je v Tubljah vozil 92 km/h.

Oba sta bila ustavljena na kraju in jima je bil izrečen ustrezen ukrep.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran