radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV javnosti smo zaznali, da se širi neresnična informacija o posilstvu mladega dekleta v parku Tivoli v Ljubljani. Kljub temu, da smo zainteresiranim javnostim že pojasnili, da se dogodek ni zgodil in da nismo prejeli prijave kakršnegakoli podobnega dogodka na tem območju, pa posamezniki še vedno širijo lažno novico in s tem zavajajo in vznemirjajo javnost.

Za podkrepitev svojih navedb navajajo, da policija tovrstne dogodke prikriva, kar pa ne drži. Vedno smo v vseh primerih, ko je zainteresirana javnost poizvedovala o dogodku, potrdili ali ovrgli navedbe ali se je dogodek dejansko zgodil. Prav tako smo z javnostjo delili vse statistične podatke o doslej obravnavanih podobnih dogodkih in pojasnili nekatere okoliščine posameznih dogodkov. Potrebno pa je razumeti, da posameznih detajlov takih dogodkov ne moremo pojasnjevati, saj bi tako povzročili sekundarno viktimizacijo žrtve. Skrb za žrtve kaznivih dejanj, še posebej na področju, ki tako močno posega v intimo posameznika, pa je nujna in jo v policiji obravnavamo z vso skrbnostjo.

Kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost v policiji preiskujemo z vso resnostjo in odgovorno, s ciljem, da se storilci teh dejanj izsledijo in ustrezno procesirajo. Žrtve, kot tudi svojce žrtev, prijatelje in vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršne koli informacije, pa ponovno pozivamo naj takšna dejanja takoj prijavijo policiji na št. 113, lahko tudi anonimno na št. 080 1200.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran