radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniMariborski policisti smo včeraj izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem cestno-prometnih predpisov udeležencev neprijavljenega srečanja ljubiteljev predelanih in športnih vozil v Mariboru. Namen nadzora je bil tudi preprečitev morebitnih ogrožujočih ravnanj udeležencev.

V poostrenem nadzoru je bilo ustavljenih 145 vozil. Skupaj je bilo izdanih 72 plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov, podani bodo pa bodo tudi štirje obdolžilni predlogi. V največ primerih je šlo za kršitve zaradi vgradnje nehomologiranih delov in različnih predelav vozil. V okviru nadzora smo ugotavljali tudi psiho-fizično stanje udeležencev ter ugotovili dve kršitvi zaradi vožnje pod vplivom drog in ene zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti zbiramo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V dveh primerih je namreč neznani storilec poškodoval policijski vozili.

S tovrstnimi nadzori bomo nadaljevali tudi v prihodnje, zato voznike pozivamo k odgovorni udeležbi v cestnem prometu, ljudem pa svetujemo, da se tovrstnih neprijavljenih prireditev ne udeležujejo, saj lahko na njih pride do hujših ogrožanj udeležencev.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran