radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 73 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 28:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v obeh primerih je ostalo pri poskusu) in eden o tatvini;
  • sedem s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in eden o prometni nesreči z materialno škodo;
  • devet s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih, od tega eden o požaru.

policija splosniDva poskusa vloma:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj pred 13. uro obveščeni o vlomu v kleti večstanovanjske stavbe. Storilec je čez noč želel nasilno vstopiti v dve kleti, kar pa mu ni uspelo in je ostalo pri poskusu. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Gorenjski policisti čez vikend zaznali več hujših kršitev cestno prometnih predpisov na gorenjski avtocesti
Gorenjski prometniki so v soboto in nedeljo, 28. in 29. 10. 2023, na gorenjski avtocesti izvajali poostren nadzor nad spoštovanjem najvišje dovoljene hitrosti in ustrezne varnostne razdalje voznikov motornih vozil.

V soboto so ugotovili 34 kršitev voznikov. Od tega jih je 32 prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost, dva pa sta vozila na prekratki varnostni razdalji. Za vse kršitelje policisti vodijo prekrškovni postopek.

Izstopal je voznik rdečega mercedesa, ki je vozil v smeri Ljubljane in v bližini Voklega vozil s hitrostjo 209 km/h. Omejitev na avtocesti pa je 130 km/h. Globa za tako prekoračitev je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

hitrost mercedes 209kmh

V nedeljo je bilo ugotovljenih kršitev še več in sicer 89. Od tega je 70 voznikov prekoračilo najvišjo dovoljeno hitrost, 17 voznikov pa je vozilo na prekratki varnostni razdalji. En voznik je bil pozitiven na prepovedane droge po odrejenem hitrem testu. Strokovni pregled pa je odklonil. Policisti so ugotovili še prekršek voznika (odgovornost starša), ki je v avtomobilu na sopotnikovem sedežu prevažal otroka, ki ni bil ustrezno privezan z zadrževalnim sistemom. Za vse kršitelje policisti vodijo prekrškovni postopek.

Ta dan je izstopal voznik belega audija, ki je vozil v smeri Karavank in v bližini izvoza Kranj zahod vozil s hitrostjo 184 km/h. Hitrosti ni zmanjševal, temveč jo je v bližini izvoza Naklo še povečal na 185 km/h. Omejitev hitrosti v obeh primerih je 130 km/h. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

hitrost audi 184kmh

hitrost audi 185kmh

Fotografija voznika, ki je vozil na prekratki varnostni razdalji, zgolj 0,72 sekunde. Naj pojasnimo, da mora voznik, ki vozi za drugim vozilom po istem prometnem pasu, voziti za njim na razdalji, ki ni manjša od razdalje, ki jo pri hitrosti, s kakršno vozi, prevozi v dveh sekundah (varnostna razdalja). Predpisana globa je 200 evrov.

audi varnostna razdalja

Policisti bomo s tovrstnimi oblikami policijskega dela nadaljevali, saj želimo, da bi vozniki izboljšali svoje zavedanje, da ni pametno kršiti prometna pravila, saj taka dejanja povečajo možnost prometne nesreče.

Zaskrbljujoče je dejstvo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez opravljenih vozniških izpitov, s visoko prekoračeno hitrostjo in na zelo prekratki varnostni razdalji in posledično povzročijo še prometno nesrečo! Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah povzročajo še dodatne zastoje. Prav tako je pomembno, da vsi upoštevate omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami. V času nastanka zastojev ustvarite reševalni pas.

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran