radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 795 klicev občanov. 221 klicev je bilo interventnih, štirje nujni.

56 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 89 s področja prometne varnosti in 72 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Minuli vikend smo obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 28 prometnih nesreč z materialno škodo.

Šestim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, smo zasegli vozila.

Poziv očividcem
Velenjski policisti so v petek, 27. oktobra 2023, nekaj minut pred 19. uro, obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v križišču Šaleške in Rudarske ceste v Velenju. V prometni nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot 308 in voznik osebnega vozila Ford Mondeo. Voznik Peugeta je vozil po Šaleški cesti v smeri skakalnice in je ustavil v semaforiziranem križišču, na notranjem voznem pasu kot prvi v vrsti, pri rdeči luči na semaforju. Ko se je na semaforju prižgala zelena luč je zapeljal v križišče, nakar je z njegove leve smeri, iz smeri trgovskega centra Mercator pripeljal voznik Ford Mondea, ki je vozil v smeri Rudarske ceste. Vozili sta bočno trčili. Oba voznika trdita, da sta v križišče zapeljala pri zeleni luči na semaforju. Zaradi nasprotujočih se izjav, prosimo za pomoč morebitne očividce Pokličejo lahko na telefonsko številko Policijske postaje Velenje (03) 898 43 94 ali na številko 113.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali dvanajstkrat.

Kriminaliteta
V petek smo v Rogaški Slatini obravnavali nesrečo pri delu. 25-letni moški je med izvajanjem vzdrževalnih del v podjetju padel z višine okoli šestih metrov in se hudo poškodoval. O zadevi še zbiramo obvestila.

V petek okoli poldneva smo bili obveščeni, da je v Spodnji Kapli, na območju Policijske postaje Radlje ob Dravi, zagorelo gospodarsko poslopje. Do požara je prišlo zaradi udara strele.

V Nazarjah smo v petek obravnavali vlom v kletne prostore stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel motorno žago.

Na Grobelnem smo obravnavali vlome v štiri tovorna vozila. Storilec je ukradel več plačilnih kartic. Lastniku je škodo povzročil še s poškodovanjem vrat vozil.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran