radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 5 - 10 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 220 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 505 klicev.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 z lažjimi poškodbami in 1 s hudimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 32 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 49 nezakonitih prehodov državne meje.

27. 10.
Na delovišču v Portorožu je nekdo iz odklenjenega parkiranega tovornega vozila odtujil denarnico z dokumenti, karticami in 1.300 evri, katero je oškodovanec pustil na sprednjem sedežu vozila.

Ob 10.04 smo bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti med Ilirsko Bistrico in Jelšanami. Policisti so ugotovili, da je 48-letni drž. Bosne in Hercegovine s tovornim vozilom pripeljal v ostri nepregledni desni ovinek, pri te pa svoje hitrosti ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter stanju vozišča (mokro, spolzko), tako da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo, zaradi česar ga je zaneslo na nasprotno smerno vozišče, kjer je z levim delom polpriklopnika trčil v osebni avto. Voznik, ki ga je v nasprotni smeri vožnje je pravilno pripeljal 52-letni državljan Francije. Slednji je v prometni nesreči zadobil lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bila zaradi neprilagojene hitrosti izrečena globa, ki jo je plačal na kraju.

Na parkirnem prostoru na pokopališču v Postojni je nekdo pristopil do kombiniranega vozila, na kateremu je razbil prednje desno steklo in si tako omogočil vstop v notranjost. Pregledal je vsebino, vendar ni ničesar odtujil.

Ob 13.48 smo bili obveščeni o krivolovu v okolici Kopra. Policisti so na kraju ugotovili da je nekdo v zadnjih dveh dneh nastavil zanko za lovljenje divjadi, v katero se je ujela srna, ki je nato poginila.

Popoldan smo prejeli obvestilo, da je v Postojni prišlo do prepira med bivšima zakoncema. V prepiru sta bili udeleženi še dve osebi. Med intervencijo policistov se je na kraj pripeljal še 71-letni moški, kateri je na kraju želel obračunati z ostalimi, pri čemer je bil vidno pod vplivom alkohola. Slednjemu so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,83 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog, zaradi nedostojenga vedenja in neupoštevanja ukazov policistov mu je bil izdan tudi plačilni nalog. O dogajanju je bil obveščen tudi CSD. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil o dogajanju.

Ob 20.11 uri smo bili obveščeni, da se pri Tuš Planetu Koper pretepata dva mlajša fanta. Policisti so na kraju izsledili poškodovanega 32-letnega moškega, ki je povedal, da je medtem, ko je spal na klopci do njega pristopil njemu neznani fant in ga pričel brez razloga pretepati, nakar je pobegnil v družbi še enega fanta, vendar so jih policisti kmalu izsledili v bližini. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nasilništva.

V Izoli so ob 21.40 ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.65 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

28. 10.
Ob 00.12 je 41-letni moški na parkirišču pred šotorom v Postojni s svojim kombiniranim vozilom poškodoval dva parkirana osebna avtomobila. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,90 mg/l. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 02.14 nas je poklical 25-letni moški in prijavil, da ga je v enem od koprskih gostinskih lokalov pretepel neznani moški. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 37-letni moški v lokalu pristopil do prijavitelja in ga brez razloga 2x udaril v predel glave. 37-letnemu moškemu so policisti na kraju izdali plačilni nalog.

V zadnjih dneh je nekdo vlomil v prostore lovske koče v Podgorju, kjer je iz odtujil elektronsko tehtnico.

Ob 13.18 smo bili obveščeni, da je pred eno od trgovin v Postojni prišlo do požara na enem izmed vozil. Požar je pogasil voznik sam.

Ob 13.35 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo na hitri cesti v Kopru. Prometno nesrečo je povzročila 26-letna voznica osebnega avtomobila, katera je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v pred njo vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 40-letna ženska. Povzročiteljici je bil odrejen alkotest, ki je pokazal 0.56 mg/l. Za obe kršitvi ji je bil izdan plačilni nalog, začasno ji je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Ob 15.21 so policisti v stanovanjski hiši v okolici Sežane obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se sprla partnerja 30-letna ženska in 34-letni moški. Slednji je partnerko z roko udaril po obrazu ter ji vzel mobilni telefon in se odpeljal s kraja. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Ob 16.46 uri se je na Policijski postaji Postojna zglasila 42-letna ženska, katera je podala prijavo o grožnjah po telefonu s strani neznanca. Neznanec jo je prepričeval, da ima na trgovalnem računu kriptovalut gotovino, ki si jo mora izplačati na njen bančni račun. Pri tem mu je omogočila oddaljen dostop do njenega računalnika in s tem dostop do njene spletne banke. Neznanec je poskusil iz njenega računa opraviti dve transakciji, ki sta bili s strani banke blokirani. O tem je banka takoj obvestila oškodovanko. Slednji je nato neznanec pričel groziti, da pozna vse njene osebne podatke in podatke o bivališču ter, da jo bodo odstranili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri kaznivih dejanj Napad na informacijski sistem po čl. 221 KZ-1 ter Grožnje po čl. 135 KZ-1.

Popoldan smo bili obveščeni, da je v garažni hiši v Prisojah neznanec z ostrim predmetom poškodoval štiri pnevmatike na dveh osebnih avtomobilih.

Ob 16.50 uri so policisti v Kopru 19-letnemu moškemu zasegli "joint". Sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekšku po 33/2 členu Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 18.59 uri smo bili obveščeni, da so ravnokar trgovino Tuš na Kozini zapustile tri osebe in pri tem, brez plačila, odpeljale poln voziček njihovih artiklov. Artikle so naložili v kombinirano vozilo in se s kraja odpeljali. Policisti so kmalu za tem na Kozini navedeno kombinirano vozilo, katerega je vozil 40-letni moški, z njim pa sta bila v vozilo še 33-letni moški in 31-letni moški, vsi trije doma z Dolenjske. Policisti so jim na kraju zasegli prehrambene in tehnične artikle v vrednosti 1.500 evrov in jih v nadaljevanju vrnili trgovini Tuš. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Tatvine zoper vse tri sledi kazenska ovadba.

Ob 18.00 so policisti na MP Starod zaradi vzpostavitve ponovnega nadzora na notranji meji s Hrvaško opravljali ciljno mejno kontrolo na vstopu. Pri tem so kontrolirali tudi osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak, v katerem sta se nahajala tudi 43-letna državljana Albanije. Pri mejni kontroli, ki je obsegala tudi preverjanje oseb po evidencah Policije so policisti ugotovili, da imata oba navedena razpisana veljavna ukrepa "prijetje zaradi predaje ali izročitve" s strani Italije. Obema so policisti odvzeli prostost na podlagi evropskega naloga za prijetje in predajo ter o tem obvestili dežurno preiskovalno sodnico OS Koper, ki je zoper oba odredila pridržanje. Osebi sta bili izročeni delavcem Zavoda za prestajanje kazni zapora Koper.

Ob 20.36 smo prejeli klic očividca, ki je prijavil, da v Portorožu mimo hotela Kempinski v smeri Paprike hodi moški, v roki pa ima pištolo. Policisti so kmalu po prejetem obvestilu na podlagi njegovega opisa izsledili 42-letnega moškega iz Pirana. Pri varnostnem pregledu so policisti našli imitacijo pištole. Imitacijo pištole so mu policisti zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Slednji je med postopkom tudi kričal in žalil policiste, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.42 smo bili obveščeni o družinskem nasilju v okolici Ilirske Bistrice. Pri tem je bil 40-letni moški zoper svojo 52-letno partnerico v zadnjih letih večkrat fizično in psihično nasilen. Ker se je nasilje v zadnjih dneh stopnjevalo se je odločila zadevo prijaviti policiji. Zadevo obravnavamo kot kazniva dejanja Lahka telesna poškodba, Nasilje v družini in Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje. Obveščali smo tudi pristojni CSD.

Ob 22.45 se je pri Avtoplusu v Kopru zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen je 18-letni voznik skuterja, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jašek, ki je bil na sredini vozišča in pri tem izgubil oblast nad motorjem ter padel po vozišču. Odpeljan je bil v SB Izola.

29. 10.
Ob 00.05 je 38-letni moški razgrajal po hodniku stanovanjskega bloka v Kopru, kar je zmotilo ostale stanovalce. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 02.16 uri sta se v enem od gostinskih lokalov v Kopru sprli 17-letna ženska in 27-letni moški. Slednjemu je bil na kraju izdan plačilni nalog, zoper mladoletnico pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 02.08 uri so policisti v Kopru ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen mu je bil hitri test, ki je bil pozitiven na kanabis in kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je voznik odklonil. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 07.52 smo prejeli klic občanke, ki je prijavila, da jo je doma pretepel partner. Policisti so ugotovili, da je v stanovanju v Piranu 57-letni moški grdo ravnal in pretepal svojo 44-letno partnerico. Izrečena mu je bila prepoved približevanja. Policisti obravnavajo kaznivi dejanji Povzročitve lahke telesne poškodbe ter Nasilja v družini.

Ob 12.33 smo bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti med Dekani in Rižano. 33-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra je pri zavijanju levo izsilil prednost 23-letnemu vozniku motornega kolesa iz okolice Kopra, ki je vozil v nasprotni smeri naravnost. Voznik motornega kolesa je v prometni nesreči zadobil hude telesne poškodbe in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan v SB Izola. Oba voznika sta bila preizkušena z alkotestom, 33-letnemu Koprčanu pa je bil odrejen tudi hitri test, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen mu je bil strokovni pregled. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba.

Ob 17.06 so policisti v Kopru dvema 17-letnima fantoma zasegli manjšo količino konoplje. Zoper oba sledi obdolžilni predlog zaradi kršitve določil 33/2 člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 17.15 je v Postojni nezavarovan pes ugriznil 50-letno žensko. Zoper lastnika, 48-letnega moškega, bodo policisti uvedli hitri postopek po Zakonu o zaščiti živali. Sledi obvestilo VURS.

Ob 17.29 uri so policisti v okolici Postojne ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Postojne. Odrejen mu je bil hitri test, ki je bil pozitiven na amfetamine. Odrejen je bil strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, v primeru pozitivnega rezultata strokovnega pregleda pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Ob 22.48 smo prejeli klic občana, da vozi za italijanskim osebnim avtomobilom, kateri pelje po obvoznici v smeri Bertokov in je brez sprednjega desnega kolesa, da se iskri za njim. Omenjeno vozilo so policisti izsledili v Bertokih in ugotovili, da na vozilu spredaj desno le še ostanek jeklenega platišča. Vozniku, 46- letnemu državljanu Italije, so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.75 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Loris Čendak
višji policijski inšpektor
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran