radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 577 klicev, 216 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 65 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 21 tatvin, 9 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v trgovino s kozmetičnimi izdelki in odtujil več artiklov. Po prvih podatkih je povzročil je za neka tisoč evrov materialne škode.

Za Bežigradom je neznani storilec vlomil v gostinski obrat in odtujil denar oziroma menjalnino. Povzročil je za okoli 700 evrov materialne škode.

Vlom in roparska tatvina
Policisti so bili včeraj, okoli 12.30 obveščeni, da so občani na območju Viča zadržali žensko, ki je pred tem vlomila v eno izmed hiš in iz nje odtujila nekaj sto evrov gotovine. Pri tem sta jo zalotili oškodovanki, ki jima je osumljenka sprva želela pobegniti in je pri tem tudi lažje poškodovala eno izmed oškodovank, ki jo je poskušala zadržati na kraju. V nadaljevanju ji je uspelo storilko do prihoda policije zadržati ob pomoči drugih občanov. Policisti so pri 57 letni osumljenki našli in zasegli odtujeno gotovino in vlomilsko orodje. Odvzeta ji je bila prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj zjutraj so policisti na primorski avtocesti pri Vrhniki, ustavili vozilo italijanskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Maroka, ki biva v Italiji, v vozilu prevažal dva tujca (državljana Maroka), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Državljanu Maroka je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujcema pa še potekajo.

Prometna varnost
Prazniki so tukaj, pred odhodom na pot preverite cestne razmere in stanje na mejnih prehodih, spoštujte cestno prometne predpise. Na cesti, posebej v okolici pokopališč, bodite strpni in vozite varno. Glede na slabše razmere na cesti, ki so ponekod mokre in spolzke, na cesti pa je tudi veliko listja, prilagodite hitrost vožnje. Nikakor ne sedite za volan pod vplivom alkohola.

Policisti bomo prisotni tako na cestah, kot na meji. V kolikor prehajate mejo, preverite veljavnost dokumentov. Pred odhodom od doma, tudi če samo za kratek čas, ustrezno zavarujte bivališča, obvezno zaklenite vrata in zaprite okna ter upoštevajte vse splošne ukrepe za preprečevanje vlomov. V parkiranih vozilih na vidnih mestih ne puščajte vrednejših predmetov, osebne predmete pa skrbno varujte tudi ob obisku pokopališč.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran