radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 530 klicev, 175 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 52 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 45 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 5 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 5 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Grosuplju je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil prenosna računalnika. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil negotovinsko plačilno sredstvo. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino s kozmetičnimi izdelki in odtujili več artiklov. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Roparska tatvina
Danes ponoči smo bili obveščeni, da so trije do sedaj neznani storilci vlomili v hišo v okolici Litije ter pregledali prostore pritličja ter prvega nadstropja od koder so odtujili denar in gotovino. Vstopili so tudi v spalnico, kjer sta spala oškodovanca, ki sta se ob tem prebudila in so osumljenci pobegnil iz hiše, ter se odpeljali z neznanim vozilom. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti o vseh okoliščinah kaznivega dejanja še zbirajo obvestila.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 9.30. ure se je na Zasavski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Pri tem se je potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri udeleženemu vozniku pokazal 0.39 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti tako zoper povzročitelja kot udeleženca vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 20.30 se je na cesti od Domžal proti Trzinu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del vozila voznice, ki je pred njim zmanjšala hitrost in zavijala levo. Pri tem sta se udeležena voznica in potnik v njenem vozilu lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 1.01 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran