radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 80 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 36:

  • štirje s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu;
  • devet s področja prometne varnosti, od tega štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila;
  • 12 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • sedem o dogodkih, od tega eden o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Radovljiški policisti so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Neznani storilec je z razbijanjem stekla na vratih vstopil v notranjost in si protipravno prilastil denar. Lastnika je oškodoval do tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 15.30 obveščeni o 20-letni voznici, ki je na gorenjski avtocesti iz smeri Podtabora proti Kranju, zaradi neprilagojene hitrosti trčila v odbojno ograjo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so danes nekaj čez polnoč obravnavali 31-letnega voznika, ki je na gorenjski avtocesti v smeri Ljubljane, pred izvozom Kranj zahod, povzročil prometno nesrečo. Med vožnjo po voznem pasu je zapeljal desno in z avtomobilom trčil v naletni meh kovinske varovalne ograje. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Hujši prometni prekrški:
Kranjski policisti so okoli 14.25 obravnavali 40-letnega voznika, ki je vozil avtomobil v času veljavnega ukrepa, ki mu ga je izdalo pristojno sodišče. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu avtomobilu. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo v času veljavnega ukrepa pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti so okoli 17. ure obravnavali 33-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je neregistriran avtomobil z nameščenimi registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu avtomobilu. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez opravljenega izpita bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Radovljiški policisti so imeli včeraj okoli 21. ure v postopku 29-letnega voznika, ki so mu odredili hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. Odredili so mu strokovni pregled. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zanj vodijo prekrškovni postopek.
Kranjski policisti so imeli danes okoli 2.40 v postopku voznika traktorja, ki na znake policistov ni ustavil, temveč je odpeljal naprej. Policisti so ga v nadaljevanju izsledili. Traktor je vozil pod vplivom alkohola (0,51 mg/l). Prav tako je bil pozitiven hitri test na prepovedano drogo in je strokovni pregled tudi odklonil. Vozniško dovoljenje mu je bilo začasno odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Za voznika vodijo prekrškovni postopek za več prekrškov.

Preventiva: Policisti ugotavljamo, da kljub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki še vedno vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez opravljenih vozniških izpitov. Vozila imajo neregistrirana, po možnosti na njih registrske tablice, ki temu vozilu sploh ne pripadajo. Vozijo z neprilagojeno hitrostjo in s fokusom ne sledijo prometnemu dogajanju. Posledično na vse to povzročijo še prometno nesrečo! Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola/preovedane droge. Motorna vozila morajo biti registrirana!

Vozite odgovorno, strpno in varno, le tako boste pripomogli z zmanjšanju števila prometnih nesreč, ki v primeru, da se zgodijo na avtocestah povzročajo še dodatne zastoje. Prav tako je pomembno, da vsi upoštevate omejitve hitrosti, saj sta neprilagojena hitrost in prekratka varnostna razdalja še vedno ena izmed glavnih vzrokov za nastanek prometnih nesreč, pogosto tudi s hudimi posledicami. V času nastanka zastojev ustvarite reševalni pas.

Vsak posameznik naj v prometu sprejema odgovorne odločitve. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. prometnih nesreč bi bilo pa veliko manj.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 23. uro obravnavali moškega, ki se je nedostojno vedel na javni prireditvi do drugih oseb. Prav tako ni upošteval ukrepov varnostnika ter ga z roko tudi udaril v obraz. Po prihodu policistov na kraj s kršitvijo ni prenehal in se je nedostojno vedel tudi do njih. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran