radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v času od 30. 10. 2023 do 1. 11. 2023 intervenirali v 128 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 199 klicev.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in 1 s hudimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 11 primerih.

Na območju PU Koper so policisti med prazniki obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje.

30. 10. 2023
Ob 4.40 so imeli policisti v Sečovljah v postopku 18-letnega voznika mopeda iz okolice Pirana, kateremu so zasegli manjšo količino konoplje. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, so mu policisti odredili postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. V nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Zaradi odklona mu je bil izdan plačilni nalog, po prejemu rezultata analize snovi pa sledi hitri postopek po 33/2 Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Preko vikenda je nekdo iz rezervoarja tovornega vozila, ki je bil puščen na deponiji pod viaduktom Črni Kal, ukradel 100l diezelskega goriva.

Na Škofijah je nekdo pristopil do parkiranega osebnega avtomobila znamke BMW, na katerem je z ostrim predmetom prerezal obe levi pnevmatiki.

V banki Sanpaolo Intesa so pri štetju denarja naleteli na 100 evrski bankovec, za katerega sumijo da je ponaredek. Vnovčen je bil v eni od trgovin na obali.

Ob 18.56 smo sprejeli obvestilo občana, da mu je nekdo pred 10 minutami odtujil črn električni skiro znamke Ninebot, ki ga je pustil pred stanovanjskim objektom v Kopru.

Ob 22.08 so policisti v garažni hiši planeta Koper dvema 17-letnima fantoma zasegli manjšo količino konoplje. Zoper oba sledi obdolžilni predlog zaradi kršitve določil 33/2 člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 23.08 je varnostnik v Luciji policiji naznanil, da mu je neznani moški grozil, ker ga z vozilom ni spustil na varovano območje. Policisti so na kraju izsledili 55-letnega moškega iz Pirana, ki mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 23.51 je na Bernardinu nekdo odtujil električni skiro Ninebot Max G30 LE II, sive barve, s čemer je lastnika oškodoval za 480 evrov.

31. 10. 2023
Ob 1.44 je občanka iz Strunjana naznanila, da je strela udarila v cipreso zraven stanovanjske hiše in močno gori. Na kraj so odšli gasilci GB Koper in požar pogasili. Materialna škoda na hiši ni nastala.

Ob 9.38 smo bili obveščeni, da je v enega od gostinskih lokalov v Portorožu prišla gospa, ki ima psihične težave. Kričala in grozila je gostom, nato se je odpravila peš proti Luciji. Policisti so v bližini izsledili 55-letno žensko iz notranjosti Slovenije, ki je kazala očitne znake psihičnih težav. Na kraj je bil poklican zdravnik, ki jo je pregledal in odredil prisilno hospitalizacijo.

Na parkirišču v Ankaranu je nekdo na dveh parkiranih vozilih z ostrim predmetom poškodoval pnevmatike.

Ob 12.48 so policisti v Pivki ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila iz Pivke. Odredili so mu hitri test na droge, kateri je bil pozitiven na amfetamine in kokain. Za tem so mu odredili strokovni pregled, katerega je odločno odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 14.37 smo bili obveščeni, da je veter iz objekta Stadiona Bonifika v Kopru pometal nekaj plošč. Na kraju so posredovali tudi gasilci GB Koper, ki so skupaj z delavci CPK Koper s prometnimi znaki zavarovali pločnik oz. območje, kjer bi plošče lahko še padale.

Ob 14.41 je občan prijavil, da so mu iz osebnega avtomobila Mercedes, ki ga je imel parkiranega na parkirišču v Prisojah, izvršili tatvino katalizatorja.

V Izoli so ob 20.24 ustavili 63-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0.71 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.02 so v Kopru policisti ustavili 14-letnega voznika kolesa z motorjem. Pri pregledu in kontroli listin je bilo ugotovljeno, da je imenovani vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsled navedenega je bilo kolo z motorjem zaseženo. Vozilo je bilo odpeljano v hrambo k sodnemu izvršitelju. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.31 so v Portorožu ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0.69 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.37 smo prejeli obvestilo iz urgence SB Izola, da imajo v obravnavi dva fanta, ki sta bila udeležena v prometni nesreči z motorjem nekje na območju Markovca. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 16-letni fant, ki je na obalni cesti zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v prometni znak, ter nato skupaj s 16-letnim sopotnikom padel po vozišču. Voznik je utrpel lahke telesne poškodbe (odrgnine). Sledi obdolžilni predlog.

1. 11. 2023
Ob 00.19 so v Hrvatinih ustavili 40-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0.76 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 00.45 smo prejeli obvestilo občana, da se pred stanovanjskim blokom v Kopru prepirata moški in ženska. Ob prihodu policistov na kraj je moški skušal pobegniti, saj ni upošteval ukaza policista. Kmalu je bil prijet in zoper njega so bila uporabljena prisilna sredstva. Ugotovljeno je bilo, da se je 37-letni moški sprl s svojo partnerko, 23-letno žensko, saj naj bi mu slednja vzela mobilni telefon. Obema bo izdan plačilni nalog. Ob 3.51 smo prejeli prijavo istega moškega, da mu je sedaj partnerka iz stanovanja v Kopru ukradla mobilni telefon, o čemer je podal predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Sledi kazenska ovadba.

Ob 10.10 smo bili obveščeni, da je v Jelšanah preko noči nekdo izvršil tatvino osebnega avtomobila znamke Alfa Romeo, tip 159 SW, temno modre barve, registrskih številk KP FJ-097, kateri je bil parkiran pred eno od stanovanjskih hiš.

Ob 13.27 so v Izoli ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil 40-letni državljan Ukrajine. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1.01 mg/l. Ker se z rezultatom ni strinjal mu je bil odrejen strokovni pregled. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.18 smo bili obveščeni, da je med Vrhovljami in Sežano prišlo do hujše prometne nesreče. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj 59-letni moški doma iz Sežane, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri Vrhovelj proti Sežani in v desnem nepreglednem ovinku zapeljal preko neprekinjene sredinske črte na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je pravilno nasproti pripeljal 53-letni moški iz okolice Sežane. Zaradi poškodb so bili oba voznika, ter sopotnik v vozilu povzročitelja (60-letni moški) odpeljani v SB Izola. Povzročitelj je utrpel hude telesne poškodbe, med tem ko sta njegov sopotnik in drugi voznik utrpela lažje telesne poškodbe. Zoper oba voznika je bil odrejen strokovni pregled. Po prejeti informaciji s strani SBI glede poškodb in stopnje alkohola v krvi (povzročitelj naj bi imel v krvi višjo stopnjo alkohola) so policisti obveščali tudi državnega tožilca. Prometno nesrečo policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje Nevarne vožnje po 324. členu KZ-1. Po določilih Zakona o kazenskem postopku je bilo povzročitelju odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila cesta zaprta do 23.23.

Ob 22.47 smo prejeli klice voznikov, da so na primorski avtocesti v bližini Ravbarkomande na vozišču nekaj povozili in si poškodovali vozila. Ugotovljeno je bilo, da je 30-letni drž. BiH vozil tovorno vozilo, ko mu je med vožnjo počila pnevmatika. Za njim sta peljala še dva voznika s tovornimi vozili in en voznik osebnega vozila, ki so povozili odpadle dele počene pnevmatike, pri čemer so nastale poškodbe na odbijačih in lučeh.

Ob 23.42 so policisti v Portorožu opazili motorno kolo, s katerim je voznik močno vijugal po cesti. Vozilo so ustavili in ugotovili, da ga vozi 59-letni moški iz Portoroža. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0.73 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in sledi obdolžilni predlog.

David Tušek
načelnik
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran