radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 662 klicev, 179 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 67 nanašalo na kriminaliteto, 30 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 16 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 10 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke MTB Rockrider. Lastnika je oškodoval za okoli 350 evrov.

V Mengšu je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo znamke Cannyon spectral. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil motorno kosilnico, motorne škarje za obrezovanje žive meje in plinski gorilnik. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Za Bežigradom so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili kopalniško opremo. Podjetje je oškodovano za okoli 5.000 evrov.

V Velikih Laščah je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar oziroma menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 1.000 evrov škode.

V Kočevju je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so odtujili denar oziroma menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 500 evrov škode.

Na Lavrici je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar oziroma menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 1.500 evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na Uncu, ustavili vozilo hrvaških registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je uzbekistanski voznik v vozilu prevažal 9 tujcev (državljanov Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Uzbekistana je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

 

Kaznivo dejanje zoper življenje in telo – dopolnitev
Glede kaznivega dejanja storjenega na območju Viča, o katerem smo vas obveščali včeraj, policisti na terenu še vedno izvajajo aktivnosti za iskanje osumljenca, ki do sedaj še ni bil najden. Življenje oškodovanke po sedaj znanih podatkih ni več ogroženo, ostaja pa na zdravljenju v UBKC Ljubljana. Ogled kraja kaznivega dejanja, pri katerem sta bila prisotna tudi dežurna preiskovalni sodnik in državni tožilec je zaključen. Ker intenzivno iskanje osumljenca in preiskava še poteka, vam več podatkov trenutno ne moremo posredovati.

DOPOLNJENO: 3. 11. 2023 OB 8:55
40 letni osumljenec je bil izsleden in prijet na območju Viča. Pri prijetju se ni upiral in pri tem ni bil nihče poškodovan. Odvzeta mu je bila prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Motiv za dejanje še ni znan in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Po do sedaj znanih podatkih je bil osumljenec v preteklosti do sedaj obravnav za eno kaznivo dejanje z elementi nasilja. O vseh okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost - dopolnitev
Naše obvestilo glede kaznivega dejanja storjenega na območju Tabora dopolnjujemo s podatkom, da sta bila osumljenca včeraj privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 16. ure se je na cesti od Štalcerjev v smeri Livolda zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s ceste, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo na streho. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu udeleženca. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran