radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 94 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 33:

  • 10 s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in eden o poškodovanju tuje stvari;
  • pet s področja prometne varnosti, od tega eden o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in eden o prometni nesreči z materialno škodo;
  • dva s področja javnega reda in miru;
  • več o dogodkih.

policija splosniVlom in poskus vloma:
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi okno in jo pregledal, vendar si ni nič protipravno prilastil. Ostalo je pri poskusu. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj pred 22. uro obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec nasilno vstopil skozi okno in si protipravno prilastil nakit. Lastnika je s tem dejanjem oškodoval o 500 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poškodovanje tuje stvari:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 9. ure obveščeni o poškodovanju treh parkiranih avtomobilov na območju Lesc. Neznani storilec je čez noč poškodoval lak na avtomobilih in s tem vsakega lastnika oškodoval do tri tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Karavank. V bližini izvoza za Tržič je 61-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom trčil v varnostno ograjo in se lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l). Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Tržiški policisti so bili včeraj nekaj čez 14. uro obveščeni o 22-letnem vozniku, ki je na cestnem odseku Bistrica pri Tržiču-Ljubelj, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v varnostno ograjo in z avtomobilom obstal na njej. Na kraju so bili tudi gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Škofjeloški policisti so imeli danes nekaj pred 5. uro v postopku 25-letnega voznika, ki mu je odrejeni hitri test na prepovedano drogo pokazal prisotnost kokaina. Odredili so mu strokovni pregled, ki ga je odklonil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Dogodki povezani z vremenskimi razmerami:
Gorenjski policisti so včeraj od 20. ure in danes do 7. ure prejeli več klicev povezanih s slabimi vremenskimi razmerami. Večina klicev se je nanašala na obvestila o delno in popolno poplavljenih cestah ali podrtih drevesih na različnih odsekih cest posameznih območij. Večino ovir so vzdrževalci že odpravili in poskrbeli za prevoznost cest. Nekatere pa so trenutno še zaprte in neprevozne. Ena takih je cesta čez prelaz Korensko sedlo v občini Kranjska Gora, ki je zaprta zaradi plazov na avstrijski strani.

Po podatkih s katerimi razpolagamo v neurju z močnimi nalivi ni bil nihče telesno poškodovan ali ogrožen. Policisti so kraje, kjer so bile poplavljene ceste, na njih podrta drevesa, pesek in kamenje ustrezno zavarovali do prihoda delavcev vzdrževalca posameznih cest, gasilcev in ostalih služb ter jim nudili tudi pomoč.
Svetujemo vam, da si vse informacije glede vremenski razmer, vodotokov, ravnanju ob poplavah in prevoznosti cest pridobite na: https://meteo.arso.gov.si/ https://www.sos112.si/ https://www.promet.si/sl .

Objava na FB PU Kranj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02m6Bacqok1DWDxHWWVuGAxruEa9AdbaBM8LtQ3VzJ186KPA3hf6jap46eWRhijeFhl&id=100069388471679

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

 

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran