radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so 2. 11. 2023 intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 176 klicev.

Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 z lažjimi poškodbami in 1 kaznivo dejanje Zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči. S področja kriminalitete so obravnavali še 4 tatvine in eno ponarejanje denarja, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 2 primerih.

Na območju PU Koper so policisti 2. 11. 2023 obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Ob 8.54 smo bili obveščeni, da je od Postojne proti Planini pri Raubarkomandi vozilo izven vozišča. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 81-letni voznik iz Rakeka vozil osebno vozilo od Planine proti Postojni, ko mu je v ovinku nasproti pripeljala 30-letna voznica osebnega vozila iz Planine. Voznica je zapeljala na nasprotni vozni pas in 81-letni voznik je z vozilom zapeljal na nabrežino, da bi se izognil trčenju, nakar se je z vozilom prevrnil na streho in zdrsel 7,5 m pod nivo vozišča. Voznik je v prometni nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. 30-letna voznica je po prometni nesreči odpeljala s kraja in je bila kasneje s pomočjo videonadzora izsledena na območju Planine. Nihče od udeležencev ni vozil pod vplivom alkohola, zoper 30-letno voznico sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Zapustitve ponesrečenca v prometni nesreči.

Ob 10.54 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 69-letni drž. Italije na relaciji od Dekanov proti Bivju na vozišču s kolesom povozil kovinski predmet, zaradi česar sta se mu na kolesu izpraznili obe pnevmatiki in je padel po vozišču. Kolesar je utrpel lahke telesne poškodbe – odpeljan je bil v SB Izola. Policisti bodo o prometni nesreči sestavili uradni zaznamek.

Ob 16.07 smo bili obveščeni, da se je v SB Izola zglasila 42-letna drž. Makedonije, ki se je na Šmarski cesti pri Vinakoper z mopedom umikala kolesarjem in padla, ter pri tem utrpela lahke telesne poškodbe. 42-letni voznici mopeda bo izdana odločba v hitrem postopku.

Ob 16.14 smo bili obveščeni o prometni nesreči na prehitevalnem pasu avtoceste od Unca proti Raubarkomandi. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 50-letni drž. Švice z osebnim vozilom trčil v ograjo in pri tem utrpel lažje telesne poškodbe, zato je bil odpeljan v SB Izola. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 16.29 smo bili obveščeni, da je nekdo v času od 22. 10. 2023 do 1. 11. 2023 z gradbišča v Vanganelu odtujil 100 opažnih plošč in orodje. 60-letno lastnico je s tem oškodoval za nekaj več kot 3200 eur. Sledi kazenska ovadba.

Ob 17.11 smo bili obveščeni o povoženju peške na prehodu za pešce v Ilirski Bistrici. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 39-letni voznik osebnega vozila iz Ilirske Bistrice zaradi slabe vidljivosti na prehodu za pešce zbil 62-letno drž. Ukrajine, ki je v prometni nesreči utrpela lahke telesne poškodbe in je bila s kraja z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Ilirska Bistrica, kasneje pa še v SB Izola. Nihče od udeležencev ni bil pod vplivom alkohola, zoper 39-letnega voznika bo uveden prekrškovni postopek.

David Turnšek
Policijska uprava Koper
Postaja pomorske policije Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran