radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1128 klicev, 370 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 107 nanašalo na kriminaliteto, 92 na javni red in mir, ter 116 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 22 tatvin, 12 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 36 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovana pešec. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 28 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 12 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Brezovici pri Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in tehnično blago. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V okolici Horjula je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar, nakit in tehnično blago. Lastnika je oškodoval za nakaj tisoč evrov.

V okolici Vodic je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

V centru Ljubljane neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil prehrambne artikle. Povzročil je za okoli 100 evrov materialne škode.

V Kamniku je bilo vlomljeno v dva gostinska lokala, od koder so odtujili denar. V prvem primeru je bilo povzročeno okoli 1.500 in v drugem okoli 3.000 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog
Ribniški policisti so v petek po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 69-letnemu osumljencu in 46-letni osumljenki na območju Ribnice našli ter zasegli skupno okoli 0.5 kg posušene prepovedane droge konoplja-rastlina. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljena podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19.30 se je na štajerski avtocesti med Lukovico in Kompoljam v smeri Celja zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je 70-letni moški pri vožnji v smeri Celja zaradi okvare vozila ustavil na odstavnem pasu. Izstopil je iz vozila in na voznem pasu ustavljal druga vozila, domnevno zaradi psa, ki je ušel iz avta. Vanj je trčil voznik z osebnim vozilom, ki je vozil v smeri Celja. Pri tem se je pešec huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic je bila štajerska avtocesta v smeri Celja zaprta do 21.30.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran