radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 471 klicev, 145 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 35 na javni red in mir, ter 35 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 7 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Litiji je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več različnega električnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 800 evrov.

Prijet storilec vloma v vozilo
Danes ponoči smo bili obveščeni, da na območju centra v Ljubljani dve osebi vlamljata v vozilo. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so v vozilu zalotili storilca. Enega so prijeli, drugi pa je peš zbežal s kraja. Prijetemu 35-letnemu osumljencu je bila odvzeta prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in izvajajo aktivnosti za ugotovitev identitete drugega osumljenca. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar vozil
Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o požaru na štirih vozil na parkirnem prostoru podjetja v Hrastniku. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, policisti pa so zavarovali kraj. Vzrok za nastanek požara še ni pojasnjen in je predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode. Pogorela vozila pa so bila starejša in odjavljena iz prometa, last ene fizične osebe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 19. ure se je na Uncu, v križišču pri uvozu na avtocesto zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku tovornega vozila, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica v vozilu povzročitelja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča s pobegom
Včeraj, okoli 17. ure smo bili obveščeni, da je v krožišču na obvoznici pri Mengšu prišlo do prometne nesreče, kjer se je voznica osebnega vozila izogibala drugemu vozilu in trčila v prometno signalizacijo. Pri tem so se voznica in trije potniki v vozilu lažje poškodovali.

Po do sedaj zbranih obvestilih je nesrečo povzročil neznani voznik osebnega vozila znamke BMW, serije 3, karavan izvedbe, črne barve, ljubljanskega registrskega območja. Voznik je v krožišče pripeljal po nasprotni stani, voznica pa je da bi se izognila trčenju zapeljala s ceste. Neznani voznik je, ne da bi nudil podatke ali pomoč poškodovanim, odpeljal v smeri Trzina. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče.

Zaradi razjasnitve okoliščin naprošamo vse, ki bi imeli kakršne koli informacije, da to sporočijo na Policijsko postajo Domžale na številko (01) 724 65 80 ali pokličejo interventno številko 113 ali anonimno na 080 - 1200. Prav tako pozivamo voznika vozila, ki je bil udeležen v prometni nesreči, da pokliče na eno izmed podanih številk ali se zglasi na Policijski postaji Domžale, Ljubljanska cesta 96, Domžale.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran