radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 145 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 361 klicev.

Obravnavali so 31 prometnih nesreči z materialno škodo, 1 s hujšimi in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 9 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 44 nezakonitih prehodov državne meje.

3. 11.
V Postojni so policisti ob 00.12 ugotovili kršitev prekoračitev obratovalnega časa v lokalu, zato bodo zoper odgovorno osebo lokala podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V Postojni so ob 00.58 ustavili 44-letnega voznika osebnega vozila iz Postojne, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,33 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 13.30 so policisti v Luciji obravnavali tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše, last 90-letne oškodovanke. Moški, ki se je oškodovanki predstavil kot delavec podjetja A1, jo je zvabil iz hiše in tako drugemu storilcu omogočil, da je oškodovanko okradel. Sledi kazenska ovadba.

Ob 13.34 sta se v garažni hiši v Kopru sprla in stepla 39-letni in 35-letni moški, oba iz okolice Kopra. Policisti so 35-letnika, ki je po pretepu s kraja zbežal, izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Ob 18.27 so policisti v Kopru intervenirali v lokalu, kjer sta se sprla 38-letni moški in 53-letni moški, oba iz okolice Kopra. Spor med njima je želel pomiriti 48-letni moški, prav tako iz okolice Kopra, nakar mu je 38-letni moški zagrozil, nato pa odšel s kraja. Policisti bodo zoper 38-letnega moškega podali kazensko ovadbo.

Na območju Kozine so ob 19.43 obravnavali vlom v hišo. Storilec je vlomil skozi balkonska vrata in iz notranjosti odtujil zlatnino in denar.

Ob 21.57 so imeli na Šmarski cesti v postopku 19-letnega voznika osebnega vozila iz okolice Pirana, ki je na odseku, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, vozil s hitrostjo 105 km/h. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

4. 11.
V Kopru so ob 2.50 ustavili 50-letno voznico osebnega vozila iz okolice Kopra, ki ji je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,87 mg/l. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, zanjo bo podan obdolžilni predlog.

V Kopru so ob 3.58 ustavili 23-letnega voznika osebnega vozila, državljana Hrvaške, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,80 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Ker tujec v Sloveniji nima urejenega bivališča, mu je bilo odrejeno pridržanje, nakar bo z obdolžilnim predlogom priveden na OS v Kopru – oddelek za prekrške.

V Kopru so ob 4.37 ustavili 59-letnega voznika osebnega vozila iz Kopra, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,42 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve cestno-prometnih predpisov in tudi zaradi nedostojnega vedenja. Ob 10.25 so v Divači ponovno ustavili 59-letnega voznika, ki mu je bil ponovno odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,11 mg/l. Ker je voznik vozil v času ukrepa začasno odvzetega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo, izdan mu je bil plačilni nalog in zanj bo podan obdolžilni predlog.

Na območju Postojne so ob 8.42 obravnavali vlom v hišo. Storilec je pregledal hišo, iz katere ni nič odnesel.

V Portorožu so ob 8.49 ustavili 28-letnega voznika osebnega vozila iz Izole, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,66 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, zanj bo podan obdolžilni predlog.

Ob 13.29 je v Kopru zgorela baraka, požar so pogasili gasilci. Policisti so ugotovili, da je 30-letni moški iz Kopra kuril odpadno listje, požar pa se je razširil na bližnjo barako, ki je pogorela. 83-letni lastnik barake je potrdil, da materialna škoda ni nastala, saj je bila baraka namenjena rušenju, policisti pa bodo zoper 30-letnega moškega podali predlog drugemu prekrškovnemu organu – zaradi kurjenja odpadkov.

5. 11.
V Luciji so ob 9.50 ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0.37 mg/l, vendar se z njim ni strinjal. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil odrejen tudi postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kokain. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je opravil v SB Izola. Sledi obdolžilni predlog.

V Hraščah pri Postojni je nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel gotovino in zlatnino. Nekdo je vlomil tudi v sosednjo hišo v isti vasi, vendar ni nič odnesel, ker je opazil alarm. Povzročil je škodo z vlomom.

V Kopru je nekdo vlomil v parkiran kombi, odnesel ni nič.

Popoldan so policisti obravnavali nasilništvo v vasi pri Kopru. 28-letnik je v stanovanju poškodoval bivšo partnerko (jo udaril v obraz in jo brcal), zatem je razmetal stanovanje in razbil inventar. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 19.23 so policisti obravnavali prometno nesrečo s hujšimi poškodbami. Pri Hraščah je vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil 47-letnik (preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,63 mg/l, odrejen je bil tudi strokovni pregled na mamila, zdravila in alkohol). Tako voznika kot tudi oba potnika so odpeljali v UKC Ljubljana. Obravnava se kaznivo dejanje Nevarna vožnja v cestnem prometu. 45-letna sopotnica je po prvih podatkih huje poškodovana.

6. 11.
Ob 4.37 je na mejni prehod Dragonja pripeljal 23-letni državljan Romunije s kombijem, v katerem je prevažal 8 državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran