radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 200 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Prometna nesreča v Ločni
Okoli 18.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v križišču v Ločni. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovorna 36-letna voznica osebnega avtomobila, ki je v križišču odvzela prednost 41-letni voznici. Lažje poškodovani udeleženki nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine policisti še preverjajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Brežice, Mostec) izsledili in prijeli 20 državljanov Afganistana, 14 državljanov Nepala, 13 državljanov Turčije, devet državljanov Maroka, šest državljanov Indije, šest državljanov Rusije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Sirije, dva državljana Pakistana, državljana Šrilanke in državljana Iraka in na območju PP Črnomelj (Žuniči, Miliči) štiri državljane Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Osumljencu zasegli pištolo
Policisti PP Novo mesto so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 30-letnega osumljenca v Brezju. Med hišno preiskavo so našli in zasegli pištolo, s katero je grozil oškodovancu. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja grožnje. Zoper 30-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

zaseg orozja brezje

(Foto: PP Novo mesto)

Vlomi in tatvine
Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 5. 11. nekdo vlomil v ograjen skladiščni prostor in odtujil okoli 600 kg odpadnih bakrenih vodnikov.

V kraju Križe na območju PP Novo mesto je med 4. 11. in 6. 11. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil agregat, kovček z orodjem in dve posodi z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Podturnu pri Dolenjskih Toplicah je med 3. 11. in 6. 11. nekdo z gozdnega traktorja odtujil štiri verige za vleko.

Nekaj po 22. uri je v gostinskem lokalu na Glavnem trgu v Novem mestu nekdo odtujil torbo z denarnico, gotovino, dokumenti in slušalkami. Oškodovanka ocenjuje, da je oškodovana za okoli 450 evrov.

Alenka Drenik Rangus
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran