radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 655 klicev, 189 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 61 nanašalo na kriminaliteto, 34 na javni red in mir, ter 61 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Zagorju ob Savi je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov električnega in baterijskega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil več kosov smučarskih oblačil. Povzročil je za nekaj tisoč evrov materialne škode.

V Mengšu je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov električnega orodja. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog
Policisti policijske postaje Logatec so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 46-letnemu osumljencu na območju Logatca našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo 50 sadik in okoli 1 kilogram že posušene prepovedane droge ter pripomočki za gojenje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Požar v stanovanju
Danes ponoči so bili policisti obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Most, kjer se je vnela sedežna garnitura. Po prvih podatkih se je požar razvil zaradi prižganih sveč in so ga pogasili občani pred prihodom gasilcev. Pri tem je bila ena oseba lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 19. uri se je na Škofjeloški cesti v Vodicah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Adamičevi cesti v Grosuplju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in udeleženki na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost udeleženki na e-skiroju na prehodu čez cesto. Pri tem se je udeleženka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran