radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 90 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 30:

  • šest s področja kriminalitete, od tega dva o vlomu in eden o nezakonitem lovu;
  • 10 s področja prometne varnosti, od tega dva o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in štirje o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so pridržali enega voznika;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih.

policija splosniVlom:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 8.30 obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na območju Naklega. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi vrata v notranjost in si protipravno prilastil več kosov orodja. Lastnika je oškodoval do tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Krivolov:
Radovljiški policisti so včeraj nekaj pred 15. uro obravnavali sum krivolova na območju med Dobrim poljem in Posavcem. Po podatkih s katerimi razpolagamo je neznani storilec ustrelil divjad. O okoliščinah dejanja policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja nezakonitega lova in bodo o vsem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometni nesreči s telesnimi poškodbami:
Tržiški policisti so bili včeraj okoli 11.45 obveščeni o prometni nesreči, v kateri po podatkih s katerimi razpolagamo, kolesar v križišču enakovrednih cest ni upošteval pravila desnega in z e-kolesom trčil v avtomobil voznice. Bil je hudo telesno poškodovan in z reševalnim vozilom prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so bili danes okoli 6.35 obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, na izvozu Lesce. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 28-letna voznica je zapustila krožišče Avsenik na uvozu za avtocesto za smer Jesenice. Pri tem pa v desnem ovinku zapeljala na nasprotno vozišče in z avtomobilom trčila v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala po izvozu iz avtoceste proti krožišču Avsenik. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani in z reševalnim vozilom odpeljani v zdravstveno ustanovo. Na kraju so pomoč nudili tudi gasilci. An tem delu je bila cesta zaprta za ves promet okoli 2 uri. Policisti za 28-letno voznico vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 13.40 obveščeni o 19-letni voznici, ki je na območju Kranja, zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčila v avtomobil voznice pred njo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Jeseniški policisti so imeli včeraj okoli 18.30 v postopku 70-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Odredili so mu pridržanje do 12 ur. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski policisti prijeli storilca ropa
Kranjski policisti so bili v soboto, 4. novembra 2023 okoli 14. ure, obveščeni o ropu nad 55-letnim moškim, ki sta ga storila dva moška s tem, da sta ga na javnem kraju pretepla in mu protipravno odvzela kolo. Policisti so opravili ogled in z zbiranjem obvestil ter pregledom širše okolice izsledili in prijeli 36- in 40-letna storilca ter našli ukradeno kolo. Obema so odvzeli prostost in odredili pridržanje. Ukradeno kolo pa vrnili oškodovancu. Oškodovani je bil lahko telesno poškodovan. 40-letni storilec je bil predhodno že obravnavan za premoženjska kazniva dejanja kazniva in kazniva dejanja povezana s prepovedano drogo. Policisti so ga v ponedeljek, 6. novembra 2023, privedli k dežurni preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, ki je zanj odredila pripor.

Oba sta utemeljeno osumljena kaznivega dejanja ropa, po drugem odstavku 206. člena Kazenskega zakonika. Za tako dejanje je predpisana kazen od treh do petnajst let zapora.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran