radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 668 klicev, 184 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 70 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 8 tatvin, 8 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v dveh primerih so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan pešec. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil več kosov orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil toplotno črpalko ter električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar ter druge predmete. Lastnika je oškodoval nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke KTM. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denarnice z menjalnino. Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

Na Viču so neznanci vlomili v trgovino in odtujili več kosov oblačil. Po prvi oceni je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Roparska in drzna tatvina
Danes, okoli 3.30 smo bili obveščeni, da so trije do sedaj neznani osumljenci pristopili do oškodovanca na Čopovi ulici v Ljubljani. Eden izmed osumljencev ga je odrinil, tako da je padel na tla, med tem pa so mu iz žepa hlač odtujil denarnico z nekaj sto evri gotovine in peš pobegnili s kraja. Oškodovanec pri tem ni bil poškodovan. Med zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so po vsej verjetnosti isti osumljenci, nekaj pred tem v bližini na Slovenski cesti s pogovorom zamotili oškodovanko in njena prijatelja, ter ji med tem odtujili torbico z vsebino. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodkov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 17. ure se je na Savski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi vožnje preblizu roba ceste padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure se je na Gerbičevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18. ure se je na Savski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen kolesar, ki je vozil po nepravilni površini in trčil v vrata ene izmed stavb. Pri tem je padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure se je na Ulici bratov Babnik v Ljubljani na enem izmed parkirišč zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešca. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik osebnega vozila pri vožnji vzvratno odvzel prednost pešcema na prehodu ta pešce in trčil v njiju. Pri tem je bil eden izmed pešcev huje poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Drug pešec v dogodku ni bil poškodovan. Voznik osebnega vozila je po trčenju, ne da bi nudil pomoč poškodovanima ali podal svoje podatke, odpeljal s kraja. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran