radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 53 primerih in na številko 113 prejeli skupno 166 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, sedem prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali po eno kaznivo dejanje tatvine, poškodovanja tuje stvari, nasilništva in prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali trikrat.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 28 nezakonitih prehodov državne meje.

Ob 18.16 uri so bili policisti obveščeni o pretepu na eni od ulic v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da so se štiri moški stari 26, 42, 46 in 50 let, vsi doma iz Kopra na parkirišču pretepli 46-letnega domačina. Pri tem je eden od osumljenih s palico udaril po vozilu in ga poškodoval. Policisti zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje nasilništva in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so v Podgorju ustavljali kombinirano vozilo, katerega voznik na znake policistov ni ustavil, ampak je z vožnjo nadaljeval v smeri Socerba. Policistom ga je uspelo ustaviti v bližini Kastelca, kjer je voznik peš zbežal z vozila in je bil prijet v bližini. Ugotovljeno je bilo, da gre za 21-letnega drž. BiH, ki je v kombiniranem vozilu prevažal 25 drž. Turčije, ki so v državo prišli na nezakonit način. Vsi postopki tako z nezakonitimi migranti kot z voznikom še potekajo.

Ob 21.31 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na cesti Postojna – Pivka, na semaforiziranem križišču za avtocesto, v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. 29-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Postojne je vozil po G1/6 iz smeri Postojne proti Pivki in na semaforiziranem križišču trčil v pred seboj stoječi osebni avtomobil, katerega je vozil 25-letnik doma iz okolice Postojne. Po trčenju je vozilo slednjega trčilo še v pred seboj stoječe vozilo, ki ga je vozila 61-letna voznica doma iz okolice Postojne. 62-letnica je bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana, zdravniška pomoč pa ji je bila nudena v ZD Postojna. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog po 45/10 čl. ZPrCP.

V Kopru so policisti ustavili 22-letnega voznika kombiniranega vozila doma iz Ljubljane. V postopku so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran