radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 243 klicev, med temi 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 12 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2. prometni nesreči II. kategorije, v katerih so se 3 osebe lahko telesno poškodovale,
  • 1 prometna nesreča III. kategorije, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,
  • 11 primerov povoženja divjadi in
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1. v zasebnem prostoru.

policija splosniVlom v hišo
Mariborski policisti so bili včeraj, 9. novembra 2023, okoli 14.30 ure, obveščeni o vlomni tatvini stanovanjske hiše na območju Policijske postaje Lenart. Neznani storilec je na silo vstopil v notranjost hiše, od koder je odtujil in si protipravno prilastil več kosov vrednejših predmetov, kot je zlatnina in drug nakit ter lastnika hiše oškodoval za okoli 16.700,00 evrov, kolikor znaša vrednost odtujenih predmetov in povzročena gmotna škoda. Policist so na kraju opravili ogled ter pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil, s katerimi še nadaljujemo.

Posebej opozarjamo:
Ker je čas okoli martinovega pogosto zaznamovan z uživanjem alkohola in ker alkoholizirani vozniki še vedno prevečkrat sedejo za volan, voznikom sporočamo, da alkohol ne spada za volan. Opiti vozniki so nevarni vozniki, posledice nepravilne odločitve voznika pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi pa bodo čutili, poleg voznika tudi sopotniki, drugi udeleženci v prometu in žal prepogosto tudi svojci voznikov in žrtev. Da bi bile naše ceste varnejše za vse prometne udeležence, voznike nagovarjamo, naj takrat, ko vozijo, ne uživajo alkohola oz. v primeru, da so ga uživali, ključe vozila prepustijo tistemu, ki alkohola ni pil ali si zagotovijo drug varen prevoz.

Več na povezavi: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/120277-pihaj-0-0-in-obisci-koncert-policijskega-orkestra-s-hamom-naslednji-teden-poteka-akcija-slovenija-piha-0-0-ki-nagrajuje-trezne-voznike

Matej Harb
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran