radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 55 primerih in na številko 113 prejeli skupno 170 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, sedem prometnih nesreč z materialno škodo in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali po štiri tatvine, dve poškodovanji tuje stvari, ter eno kaznivo dejanje nasilništva in grožnje. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali dvakrat, pri tem pa je bil en kršitelj pridržan.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper obravnavali 12 nezakonitih prehodov državne meje.

V okolici Divače so neznani storilci na polju iz zemlje iztrgali in ukradli 11 sadik drevesa oljka. 58-letni domačin je oškodovan za približno 200 eur.

V trgovini z mešanim blagom v okolici Portoroža je varnostnica pri tatvini artiklov v višini 4,66 eur zalotila 53-letnega moškega doma iz Izole. Zoper njega bo napisana kazenska ovadba.

Ob 00.38 uri so bili policisti obveščeni o pretepu v stanovanju v Piranu. Policisti so ugotovili, da sta 32-letni moški in 32-letna ženska, oba doma iz Pirana v stanovanju pretepla 43-letno stanovalko in jo pri tem lažje telesno poškodovala. Med pretepanjem sta ji storilca še grozila, po dejanju pa sta s kraja odšla še pred prihodom policistov. Zoper oba bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivi dejanju nasilništva in grožnje.

V Divači je neznani storilec iz osebnega avtomobila znamke Ford Focus ukradel obe reg. tablici KPCS-900. Vse, ki bi omenjeni tablici kje opazili naprošamo, da pokličejo na interventno številko policije 113, anonimni telefon policije 08-1200 ali na tel. št. PP Sežana (05) 707-15-00.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti 30-letnemu drž. R Hrvaške zasegli tovorno vozilo, ker so pri kontroli ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper njega bo napisan obdolžilni predlog.

Ob. 4.47 uri je bil Operativno komunikacijski center PU Koper obveščen o kršitvi JRM v hiši okolici Sežane. Policisti so ugotovili, da je doma kršil JRM 47-letni moški s tem, da je motil nočni počitek z glasno glasbo, kričanjem in metanjem stvari. Ker je slednji kljub posredovanju policistov s kršitvijo nadaljeval, so zanj odredili pridržanje, izdan pa mu bo plačilni nalog po členih 8/2, 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran