radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniVčeraj, 10. novembra ob 20.02, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o dogodku v času prireditve (martinovanje) na Trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici pred tamkajšnjo cerkvijo (občina Šempeter-Vrtojba), kjer je drevo padlo na starejšo občanko in jo hudo poškodovalo. Po prvih zbranih podatkih gre za staro približno deset metrov visoko drevo (lipa), ki pa je bilo pri tleh trhlo in se je tik pod tlemi prelomilo ter zrušilo samo od sebe. Na kraju dogodka (bil je že v fazi zaključka) je bilo manjše število ljudi (nekaj deset ljudi), ki so se udeležili zgoraj omenjene prireditve v središču naselja. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Šempeter pri Gorici, ki so zavarovali kraj dogodka, razžagali omenjeno drevo in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Nova Gorica.

Po nudeni pomoči na kraju so reševalci hudo poškodovano 73-letno žensko, ki je bila pred njihovim prihodom v nezavesti oz. je bila neodzivna, prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O vseh ugotovitvah je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici).

Danes, 11. novembra zjutraj, je bila Policija s strani zdravstvenega osebja obveščena, da je hudo poškodovana starejša občanka v bolnišnici zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran