radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1474 klicev, od tega 442 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 102 nanašalo na kriminaliteto, 120 na javni red in mir ter 173 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 2 ropa, 25 tatvin, 21 vlomov (v osmih primerih je ostalo pri poskusu), 2 nasilništva in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 58 prometnih nesreč z materialno škodo in 8 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Sedmim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 39 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 17 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 7 nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Notranjih Goric je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda okoli 3000 evrov.

V Ihanu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in ključi. Škoda okoli 500 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda okoli 1000 evrov.

V Velikih Laščah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda okoli 1100 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda okoli 10000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša več tisoč evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda okoli 1000 evrov.

V Logatcu je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je bila odtujena svetilka. Škoda okoli 50 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Orbea. Škoda okoli 1000 evrov.

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v garažo, od koder so bile odtujene pnevmatike. Škoda okoli 1000 evrov.

V Velikih Laščah je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bil odtujen gumenjak znamke Suzumar in orodje. Škoda okoli 2000 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je bila odtujena gotovina in sef. Škoda okoli 2000 evrov.

Ropa:
V petek, okoli 18. ure smo bili obveščeni, da je na območju Tacna prišlo do ropa v eni zmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da je v prodajalno vstopil moški, ki je najprej kupoval oblačila, nato pa od prodajalke z nožem v roki zahteval denar. Ko je vzel iz blagajne nekaj gotovine je s kraja zbežal. Policisti so na podlagi opisa v okolici izsledili 28 letnega moškega, ki bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja ropa, priveden k preiskovalnemu sodniku.

V soboto, okoli 3. ure smo bili obveščeni o poskusu ropa v centru mesta, kjer sta dva osumljenca pristopila do oškodovanca in od njega zahtevala cigarete. Oškodovanec je zahtevo zavrnil, zato sta osumljena začela groziti z nevarnimi predmeti. Pri tem sta oškodovanca tudi lažje poškodovala. Policisti so 28 in 19-letna osumljenca prijeli na kraju ropa in bosta zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa, privedena k preiskovalnemu sodniku.

Prijeti storilci ropa in roparske tatvine:
V pregledu dogodkov smo vas obveščali o kaznivem dejanju roparske in drzne tatvine na Čopovi ulici v Ljubljani dne 9. 11. 2023. Z zbiranjem obvestil so policisti izsledili in odvzeli prostost 18, 23, ter 24 letnim osumljencem, ki so bili privedeni k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper vse tri odredil pripor.

Spor med več osebami:
V petek, okoli 21. ure smo bili obveščeni o sporu med več osebami na območju Kočevja. Med sporom je bila ena oseba lažje poškodovana z ostrim predmetom. Spor se je nato nadaljeval še na drugi lokaciji na območju Kočevja, kjer pa po do zdaj znanih podatkih osebe niso bile poškodovane. Policisti še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine kaznivih dejanj povzročitve lahkih telesnih poškodb, nasilništva in groženj, ter bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
V soboto, nekaj pred polnočjo so policisti pri kontroli prometa v Sinji Gorici ustavili osebno vozilo z nameščenimi avstrijskimi registrskimi označbami v katerem je 33 letni voznik prevažal 6 državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so osumljenemu odvzeli prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopki s tujci še potekajo.

Požar:
Včeraj, okoli 21. ure smo bili obveščeni o požaru na območju Viča. Ugotovljeno je bilo, da je iz doslej še neznanega razloga zagorelo parkirano osebno vozilo, požar pa se je razširil še na dve parkirani vozili. Opravljen je bil ogled kraja požara, nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
V soboto, okoli 18. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na izvozu Blagovica v smeri Trojan v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik izsilil prednost drugemu vozniku in trčil vanj. V nesreči se je sopotnica v vozilu povzročitelja lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Štajerski cesti v križišču z Brnčičevo ulico v Ljubljani. Nesrečo je povzročila voznica, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v vozilo, ki se je v križišču ustavilo pri rdeči luči na semaforju. V nesreči se je sopotnica v vozilu drugega vozila lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 22. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Štajerski cesti v križišču z Brnčičevo ulico v Ljubljani. Nesrečo je povzročil voznik, ki je pri zavijanju v križišču izsili prednost vozniku, ki je vozil naravnost. V nesreči se je sopotnica v vozilu drugega vozila lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto, okoli 12.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči na Aškerčevi ulici v Ljubljani v kateri sta bili udeleženi peška in kolesarka. Nesrečo je povzročila peška, ki je nenadoma stopila iz pločnika na kolesarsko stezo, kjer je v njo trčila kolesarka. V nesreči se je peška lažje poškodovala in je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 20. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Ribnici v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznica izsilila prednost drugemu vozniku. V nesreči sta se voznica in sopotnica v drugem vozilu lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran