radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 242 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 90:

  • 12 s področja kriminalitete, od tega eden o vlomu in o tatvini;
  • 32 s področja prometne varnosti, od tega šest o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, 13 o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en moped;
  • 23 s področja javnega reda in miru, od tega osem o kršitvah na javnem kraju in sedem o kršitvah v zasebnem prostoru;
  • 11 o dogodkih, od tega dva o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Jeseniški policisti so bili v soboto okoli 20.30 obveščeni o vlomu v kletni prostor ene izmed stolpnic na Jesenicah. Neznani storilec je v daljšem časovnem obdobju nasilno vstopil skozi vrata in si iz notranjosti protipravno prilastil krožno žago. S tem je lastnika oškodoval do 200 evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvina:
Kranjski policisti so bili v soboto nekaj pred 12. uro obveščeni o tatvini nakita iz stanovanja. Neznani storilec je lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo o dejanju obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča na železniškem prehodu:
Škofjeloški policisti so bili v soboto nekaj čez 15. uro obveščeni o nesreči med vlakom in pešcem na območju Virmaš. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 69-letni pešec, na označenem prehodu ceste z Andrejevim križem čez železniško progo, prečkal prehod in pri tem spregledal vlak, ki ga je strojevodja z zmanjšano hitrostjo vozil v smeri železniške postaje Škofja Loka. Bil je v fazi zaustavljanja. Pešec je bil lahko telesno poškodovan. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Na vlaku nihče od potnikov ni bil telesno poškodovan. Na kraju so bili tudi gasilci. Železniški promet je bil na relaciji Ljubljana-Kranj za dobro uro zaustavljen. Policisti za pešca vodijo prekrškovni postopek.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili v petek okoli 7.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Kranja. 37-letna voznica je vozila iz smeri Naklega proti Kranju in z avtomobilom trčila v avtomobil voznice pred njim. Le ta naprej v avtomobil še ene voznice pred njo in ta še v avtomobil voznika pred njo. Tako so bili v prometni nesreči udeleženi štirje avtomobili. Na kraju je bilo tudi zdravstveno osebje in gasilci. 37-letna povzročiteljica je bila lahko telesno poškodovana. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so bili v petek okoli 9. ure obveščeni o prometni nesreči na območju izvoza Kranj zahod v smeri Karavank. 43-letni voznik je trčil v obvestilno tablo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski policisti so bili v petek okoli 10.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Kranjske Gore. 52-letna voznica je med vožnjo iz Gozd Martuljka proti Kranjski Gori zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v drog javne razsvetljave. Bola je lahko telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Tržiški policisti so bili v petek okoli 11.40 obveščeni o prometni nesreči na območju Tržiča. 89-letni voznik avtomobila je v križišču izsilil prednost drugemu vozniku in z avtomobilom trčil v njegov avtomobil. Sopotnica v oškodovančevem avtomobilu je bila lahko telesno poškodovana. Na kraju ji je pomoč nudilo zdravstveno osebje in jo z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so bili v petek okoli 14.30 obveščeni o prometni nesreči na območju Koroške Bele. 58-letni voznik je vozil iz smeri Žirovnice proti Jesenicam in zaradi prekratke varnostne razdalje s tovornim vozilom trčil v avtomobil voznice pred njim. Le ta pa naprej v avtomobil še ene voznice pred njo. Odpadli deli avtomobilov so prileteli še v avtomobil voznika, ki je takrat pripeljal po nasprotnem vozišču. Tako so bili v prometni nesreči udeleženi trije avtomobili in eno tovorno vozilo. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani. Policisti za voznika tovornega vozila vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj čez 17. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Kranja. 44- letni voznik e-skiroja je zaradi neprilagojene hitrosti v križišču padel in se lahko telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. E-skiro je vozil pod vplivom alkohola (0,40 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometni nesreči z materialno škodo:
Tržiški policisti so bili v petek okoli 18.40 obveščeni o prometni nesreči na cesti za Ljubelj. 23-letni voznik, državljan Avstrije, je med vožnjo z Ljubelja proti Tržiču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v prometni znak in nato še v drevo. Na kraju je bilo tudi zdravstveno osebje in gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so bili v petek nekaj pred 20. uro obveščeni o prometni nesreči na cesti Lučine-Gorenja vas. 54-letni voznik je zapeljal izven vozišča in se z avtomobilom prevrnil na streho. Vozil je pod vplivom alkohola (0,49 mg/l). Na kraju je bilo tudi zdravstveno osebje in gasilci. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Blejski policisti so imeli v soboto nekaj pred 23. uro v postopku mlajšega mladoletnika, ki je vozil skuter brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Skuter so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo v nadaljnji postopek predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran