radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 89 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

  • šest s področja kriminalitete, od tega eden o poskusu vloma in eden o tatvini;
  • 14 s področja prometne varnosti, od tega pet o prometni nesreči z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega eden za kršitev na javnem kraju in trije za kršitev v zasebnem prostoru;
  • štirje o dogodkih, od tega trije o požaru in eden o povoženi divjadi.

policija splosniPoskus vloma:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 8. uro obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na območju občine Šenčur. Neznani storilec je v soboto popoldne želel nasilno vstopiti skozi kletno okno v notranjost hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Policisti o dejanju zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 13.30 obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti, v bližini izvoza za Brezje v smeri Karavank. 56-letna voznica je trčila v sredinsko kovinsko ograjo. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 22.40 obveščeni o prometni nesreči na cesti Tenetiše-Goriče. 29-letna voznica je zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom zapeljala izven vozišča ter trčila v obcestni jarek. Vozila je pod vplivom alkohola (0,55 mg/l). Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Na gorenjski avtocesti v smeri Karavank, natančneje na počivališču Hrušica so policisti danes nekaj čez polnoč obravnavali 37-letnega voznika, ki je zaradi nepravilne strani vožnje, z avtomobilom trčil v več prometnih znakov. Eden od prometnih znakov je priletel tudi v parkirano tovorno vozilo na počivališču in ga poškodoval. Policisti so voznika v nadaljevanju izsledili. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki ga je odklonil. Policisti zanj vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja iz poglavja kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so imeli včeraj nekaj čez 17. uro v postopku 46-letnega voznika, ki je na območju Kranja vozila avtomobil brez opravljenega vozniškega izpita za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Prav tako je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek. Globa za vožnjo brez vozniškega dovoljenja je 500 evrov. Za vožnjo pod vplivom alkohola pa s tako vrednostjo pa 600 evrov in 8 kazenskih točk.

Požari:
Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o požaru v kuhinji stanovanja. Po podatkih s katerimi razpolagamo se je 74-letni gospe med kuhanjem vnelo olje v posodi. Zbrano je odreagirala že sama in tako preprečila, da bi se požar razširil. Požar so pogasili gasilci. Nastala je materialna škoda na napi in štedilniku. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 20. uro obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do napake na toplotni črpalki, kjer je zagorelo plastično ohišje. Ogenj je pogasil že lastnik sam pred prihodom gasilcev na kraj. Policisti zbirajo obvestila in bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 21. ure obveščeni o dimniškem požaru v eni izmed stanovanjskih hiš. Vnele so se saje. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran