radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 177 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 433 klicev.

Obravnavali so 46 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 s hujšimi poškodbami in 5 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 8 vlomov in 9 tatvin, zaradi kršitev javnega reda so intervenirali v 15 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 32 nezakonitih prehodov državne meje.

10. 11.
V Kopru je nekdo vlomil v frizerski salon in ukradel drobiž. Poskusil je vlomiti tudi v sosednji lokal.

Nekdo je poskušal vlomiti tudi v hišo v Pradah.

19-letni državljan Hrvaške je iz koprske prodajalne ukradel več kosov oblačil. Pri tem ga je zalotil varnostnik. Sledi kazenska ovadba.

Ob 12.40 so v Postojni ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je strokovni pregled pokazal, da je pozitiven na benzen. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 19.40 smo bili obveščeni, da je na cesti Bivje - Dekani na voznem pasu ustavljen osebni avtomobil in v njem sedi moški. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prižgan motor vozila in smerokaz. V vozilu je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, preizkus je odklonil, odredili so mu pridržanje. 53-letniku sledi obdolžilni predlog.

Ob 20.45 naj je poklical oškodovanec in pojasnil, da je v Jagodju pravkar v njegovo vozilu trčil drugi voznik in s kraja odpeljal. Policisti so izsledili 56-letnega povzročitelja, ki je pri premiku svojega vozila trčil v parkirano vozilo, s kraja odpeljal, zatem pa se je vrnil na mesto. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,84 mg/l. Sledi obdolžilni predlog zaradi nepravilnega premika z vozilom in vožnje pod vplivom alkohola.

11. 11.
Ob 0.25 so v Kopru ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,86 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 2.45 so v Srgaših ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.30 so v Kopru ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Portorožu je nekdo vlomil v prostore športnega kluba in ukradel napravo, vredno 5000 evrov.

V Komnu je nekdo vlomil v hišo. Ukradel ni nič, povzročil pa je večjo škodo z vlomom.

Popoldan je radar pri Senožečah vozniku osebnega avtomobila izmeril hitrost vožnje 187 km/h. 25-letnega voznika so izsledili in mu izdali plačilni nalog.

Ob 15.40 so nas obvestili s SB Izola, da imajo na zdravljenju pacienta, udeleženega v pretepu. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 42-letnega Izolana dan pred tem v Izoli pretepel 36-letni Izolan. Poškodovani ima izpahnjeno ključnico in zlom obraznih kosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogajanju in preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja nasilništva.

Ob 19. uri so na mejnem prehodu Sočerga obravnavali voznika osebnega avtomobila Ford, italijanske registracije, ki je bil po njegovih besedah državljan Italije. V vozilu so bile še štiri osebe, za katere se je izkazalo, da so državljani Kitajske in ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik 48-letni državljan Filipinov, z urejenim statusom v Italiji. Vozilo so zasegli. Državljani Kitajske so zaprosili za mednarodno zaščito, državljana Filipinov so po zaključenih postopkih odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Ob 20.55 so v Postojni ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,64 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.30 so v Rakitniku ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,61 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri pa so v Luciji ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije, ki prebiva v Sloveniji. Ker ima veljaven ukrep prepovedi uporabe tujega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

12. 11.
Ob 2.40 so v Šmarjah ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Pri Tubljah je ob 6.40 34-letna voznica osebnega avtomobila zapeljal v desno in trčila v obcestno drevo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. V trčenju se je lažje poškodovala, izdali so ji plačilni nalog.

Dopoldan je na Parenzani pri Izoli zaradi izgube ravnotežja padla 73-letna kolesarka. Po prvih podatkih je huje poškodovana (zlom pogačice), izdali so ji plačilni nalog.

Ob 17.30 so pri Dekanih ustavili voznika osebnega avtomobila, italijanske registracije, 34-letnega državljana Filipinov, ki prebiva v Italiji. V vozilu je imel še dva državljana Kitajske. Voznik je imel pri sebi dokumente, ki so jih dan pred tem zasegli drugemu vozniku, ki je prevažal nezakonite migrante (prav tako državljan Filipinov). Odredili so mu pridržanje, postopki še potekajo.

V Ilirski Bistrici so ob 18. uri ustavili kombi poljske registracije. V tovornem delu je bilo 10 državljanov Turčije, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. 25-letnemu vozniku, državljanu Poljske, sledi kazenska ovadba, postopki še potekajo.

V Divači je nekdo vlomil v parkirano vozilo in ukradel gotovino.

Ob 21.33 smo bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom v Ankaranu, na Železniški cesti. V 50-letno voznico mopeda je, ko je prečkala vozišče, trčil voznik rumenega osebnega avtomobila in odpeljal naprej proti Kopru. Poškodovano so odpeljali v bolnišnico. Policisti prosijo vse, ki bi o tej prometni nesreči kaj vedeli, da to čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran