radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 810 klicev občanov. 214 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

48 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 71 s področja prometne varnosti in 42 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V zadnjih treh dneh smo obravnavali 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 41 prometnih nesreč z materialno škodo.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali v 24. primerih.

Kriminaliteta
Na območju Policijske postaje Slovenj Gradec smo v petek, okoli 18.30 ure, obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. 19-letni voznik je med vožnjo sprožil neznano eksplozivno sredstvo. V eksploziji, ki je bila tako močna, da je poškodovala vetrobransko steklo in armaturno ploščo, se je voznik hudo poškodoval. Trije sopotniki so jo na srečo odnesli brez poškodb.

Na Cesti na Dobrovo v Celju smo v petek zvečer obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi okno, je ukradel denarnico s plačilnimi karticami in dokumenti. Storilec je v bližini poskušal vlomiti še v eno hišo, vendar mu na srečo ni uspelo vstopiti.

Vlom v stanovanjsko hišo smo v petek obravnavali tudi v Vojniku. V tem primeru je storilec v hišo vlomil skozi terasna vrata. Ukradel je gotovino in več zlatnine in ur.

V soboto smo bili obveščeni o tatvini akumulatorja, ki ga je neznani storilec ukradel z delovišča na Prevaljah.

V Gornjem Gradu smo obravnavali nesrečo pri delu, kjer se je pri demontaži mostu poškodoval 22-letni delavec. Nanj je padel železen profil. 22-letnik je pri delu uporabljal predpisano zaščitno opremo.

V soboto smo bili obveščeni o vlomu v stanovanje na Vojkovi ulici v Celju. Storilec je ukradel gotovino in zimsko jakno.

V Ločici ob Savinji smo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino in zlatnino.

Včeraj smo vlom v stanovanjsko hišo obravnavali še v Višnji vasi. Storilec po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

V Celju, na parkirišču za avtodome, smo obravnavali vlome v več avtomatov.

Včeraj dopoldne smo bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila v Šoštanju, kjer je 38-letni delavec padel s strehe, približno tri metre v globino na betonska tla. Pri padcu se je hudo poškodoval.

Nedovoljen prestop državne meje
V Dobovcu smo včeraj ustavili voznika osebnega vozila, državljana Ukrajine, s katerim so bili v vozilu štirje državljani Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili. Turški državljani so zaprosili za mednarodno zaščito.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran